Dnes je 1. září 2025, svátek má Linda a Samuel
Úvod Aktuality Velikonoce ve Velkých Karlovicích – řemesla, tradice i „bronzové“ jehněčí Vytvořit článek
Velikonoce ve Velkých Karlovicích – řemesla, tradice i „bronzové“ jehněčí
Redakce GastroIN - 22. 03. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

22. 3. 2012 - VELKÉ KARLOVICE – Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic.

K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni budou moci ochutnat specialitu, s níž vybojoval uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji.

V neděli 8. dubna se bude konat Velikonoční šmigrustování v Karlovském muzeu. V 9 hodin ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami různých technik zdobení kraslic. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit vajíčka perníková, drátkovaná a vrtaná nebo si třeba ulít slepičku ze včelího vosku. Ve venkovních stáncích budou ke koupi řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Na své si přijdou i labužníci, ve stáncích se budou nabízet uzeniny, sýry, horké trdelníky, bramborové spirálky, medovina a další pochutiny. V kulturním programu se představí Dětský folklorní soubor Valášek, Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice a Cimbálová muzika Milana Mlčáka.

Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malovaním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je již od 20. března k vidění Velikonoční výstava kraslic.

Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik, který bude od soboty 7. do pondělí 9. dubna servírovat pro labužníky Velikonoční menu. V nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou - pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 30. 08. 2025
Chillibraní je největší festival pálivého jídla ve střední Evropě, který každoročně přitahuje tisíce návštěvníků do Brna. V roce 2...
Redakce GastroIN - 29. 08. 2025
Vznikl spolek Nová česká, který má za cíl odlehčit, podporovat a propagovat českou kuchyni. Představení spolku proběhlo za účasti...
Redakce GastroIN - 29. 08. 2025
Srpnová hodnotící komise potvrdila, že ryzlinky potřebují svůj čas. A pokud ho dostanou, zrodí se jedinečná vína. Však také v leto...
Reklama   •   Koupit reklamu