Dnes je 24. prosinec 2025, svátek má Adam a Eva
Úvod Aktuality Velikonoční Krasličák i velikonoční kolekce pivních specialit Vytvořit článek
Velikonoční Krasličák i velikonoční kolekce pivních specialit
Redakce GastroIN - 30. 03. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

30. 3. 2012 - Tým pivovaru v Uherském Brodě v těchto dnech uvádí na trh velikonoční piva. Připijte si na Zelený čtvrtek pivem Zelený Krasličák a po zbytek Velikonoc dvoubarevným Velikonočním Krasličákem. Nebo si v pohodlí domova otevřete speciální velikonoční kolekci piv 7 chutí 7 speciálů.

Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá.

V případě Velikonočního Krasličáku platí toto známé rčení dvojnásob. Po loňském velkém úspěchu jej opět připravili sládci pivovaru v Jihlavě, ale je to právě mistr výčepní, kdo ze zeleného a červeného piva bude čepovat dvoubarevný zeleno-červený speciál. „K dosažení dvoubarevného efektu je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem,“ řekl Tibor Nechala, obchodní ředitel uherskobrodského pivovaru.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Letos jej budou hospodští čepovat také samostatně. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Zelený i zeleno-červený Velikonoční Krasličák bude od 5. dubna 2012 až do vyčerpání zásob čepovat více než 100 hospod ve Zlínském kraji. Zapojí se mimo jiné všechny hospody čepující pivní speciality v rámci programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na webu http://www.cestapivnichznalcu.cz/restaurace/.

Spotřebitele jistě potěší také velikonoční edice lahvových piv 7 chutí 7 speciálů, která obsahuje sedm zajímavých piv z různých pivovarů Čech a Moravy: Comenius (Pivovar Uherský Brod), Démon (Pivovar Vysoký Chlumec), Telčský Zachariáš, Jihlavský Grand (oba Pivovar Jihlava), Protivínský Granát, Prácheňská Perla (oba Pivovar Protivín) a Granát (Pivovar Černá Hora).



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 23. 12. 2025
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu