Dnes je 27. říjen 2025, svátek má Šarlota a Zoe
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Velikonoční Krasličák i velikonoční kolekce pivních specialit Vytvořit článek
Velikonoční Krasličák i velikonoční kolekce pivních specialit
Redakce GastroIN - 30. 03. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

30. 3. 2012 - Tým pivovaru v Uherském Brodě v těchto dnech uvádí na trh velikonoční piva. Připijte si na Zelený čtvrtek pivem Zelený Krasličák a po zbytek Velikonoc dvoubarevným Velikonočním Krasličákem. Nebo si v pohodlí domova otevřete speciální velikonoční kolekci piv 7 chutí 7 speciálů.

Sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá.

V případě Velikonočního Krasličáku platí toto známé rčení dvojnásob. Po loňském velkém úspěchu jej opět připravili sládci pivovaru v Jihlavě, ale je to právě mistr výčepní, kdo ze zeleného a červeného piva bude čepovat dvoubarevný zeleno-červený speciál. „K dosažení dvoubarevného efektu je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem,“ řekl Tibor Nechala, obchodní ředitel uherskobrodského pivovaru.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností, podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Letos jej budou hospodští čepovat také samostatně. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo, s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Zelený i zeleno-červený Velikonoční Krasličák bude od 5. dubna 2012 až do vyčerpání zásob čepovat více než 100 hospod ve Zlínském kraji. Zapojí se mimo jiné všechny hospody čepující pivní speciality v rámci programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveden na webu http://www.cestapivnichznalcu.cz/restaurace/.

Spotřebitele jistě potěší také velikonoční edice lahvových piv 7 chutí 7 speciálů, která obsahuje sedm zajímavých piv z různých pivovarů Čech a Moravy: Comenius (Pivovar Uherský Brod), Démon (Pivovar Vysoký Chlumec), Telčský Zachariáš, Jihlavský Grand (oba Pivovar Jihlava), Protivínský Granát, Prácheňská Perla (oba Pivovar Protivín) a Granát (Pivovar Černá Hora).



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Rodinný pivovar Bernard byl uveden do Diamantové Síně slávy českého byznysu. Ocenění převzal spolumajitel pivovaru Stanislav Berna...
Redakce GastroIN - 25. 10. 2025
Mezinárodní den těstovin připadá každoročně na 25. října a slaví se už od roku 1998. Jeho cílem je připomenout jedno z nejoblíbeně...
Redakce GastroIN - 24. 10. 2025
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střeše hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague nabízí celkem 32 míst ve stylových vyhřívaných...
Reklama   •   Koupit reklamu