Dnes je 4. červenec 2025, svátek má Prokop
Úvod Aktuality Vítězové MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů 2011 Vytvořit článek
Vítězové MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů 2011
Redakce GastroIN - 11. 10. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

10. 10. 2011 - Vítězem 2. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů, který se konal 8. října v Praze, se stal Jan Myšák (České Liptavy u Hradce Králové) a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující mimo jiné i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Druhý a třetí nejlepší byli Radek Kotlán (La Strada v Karlových Varech) a Petr Svoboda (Termál v Karlových Varech). Losos zpracovaný při soutěži byl na místě grilován a nabízen návštěvníkům Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososů konalo. Soutěži přihlíželo kolem 9000 návštěvníků.

Pan Jan Myšák, na otázku kde se filetování naučil říká: „První zkušenost s filetováním jsem se měl ve škole. Navíc jsem nedávno absolvoval kurz úpravy ryb v MAKRO. Vlastním řeznictví a několik provozoven, filetovat umím..“ A to také potvrzuje fakt, že získal 97 bodů ze 100, což je fantastický výsledek. U 26 účastníků mistrovství se hodnotilo kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E) výtěžnost, čistota pracoviště a čas.

Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnali si na nich lední medvědi.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 17 hodinami
Znojmo ožije v pátek 1. srpna tradičními Slavnostmi okurek, které se budou konat především na Hradní ulici a v okolí rotundy sv. K...
Redakce GastroIN - 02. 07. 2025
Může se stát, že hotel má pět hvězdiček, ale služby odpovídají spíš třem? Ne každý hotel má udělené hvězdy podle oficiální certifi...
Redakce GastroIN - 01. 07. 2025
Okolo 230 000 zaměstnanců v české gastronomii a cestovním ruchu hraje důležitou roli v každodenním chodu hotelů, restaurací, penzi...