Dnes je 24. prosinec 2025, svátek má Adam a Eva
Úvod Aktuality Týden na Východní Moravě. Slivovice, košty i bramboráky Vytvořit článek
Týden na Východní Moravě. Slivovice, košty i bramboráky
Redakce GastroIN - 20. 02. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

20. 2. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Kdo považuje slivovici za lék či víno za ten nejlepší nápoj pro Moraváky, toho čeká báječná sobota 25. února. Koštovat se bude hned na několika místech Východní Moravy.

Milovníci vína se můžou vydat do Jalubí na Uherskohradišťsku. Místní košt se uskuteční už po páté a návštěvníci se můžou těšit i na cimbálovou muziku. Program v kulturním domě začne v 10 hodin.

To v Kunovicích vedle Uherského Hradiště, v místním Domě zahrádkářů bude v hlavní roli slivovice. Popíjet se začne ve 13 hodin. Stejný čas si pro zahájení svého koštu zvolili i v Kostelanech nad Moravou, tam půjde o myslivecký košt slivovice.

Lákavé spojení jídla a pití nabízí košt ve Francově Lhotě na Vsetínsku. V soutěži nazvané O Lhotského kyseláče se budou hodnotit nakyselo naložené houby a slivovice. Akce se uskuteční už po sedmé a hostit ji budou prostory místního kulturního domu. Vzorky hub a slivovice se budou přebírat od 13.30 do 14 hodin. „Kdo je přinese, stane se zároveň i porotcem a zúčastní se hodnocení,“ vzkazují organizátoři koštu z tamního Spolku hřibařů. Součástí programu bude také přednáška Jiřího Polčáka z Lipníku nad Bečvou spojená s videoprojekcí.

Od pátku 24. do neděle 26. 2. si mohou lidé návštěvu Velkých Karlovic zpříjemnit atraktivní gurmánskou akcí v hotelu Galik v Léskovém. Bude věnována nejtypičtější surovině valašské kuchyně - bramborám. Zájemci tak mohou ochutnat halušky ve dvou podobách, bramboráky, šišky s mákem, strapačky nebo klasické "pečáky" s česnekem a podmáslím.

Více o aktuálních nabídkách na www.vychodni-morava.cz.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 23. 12. 2025
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu