Dnes je 20. prosinec 2025, svátek má Dagmar
Úvod Recepty / Polévky Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony Vytvořit článek
Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony
Redakce GastroIN - 27. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?
·      

 Ingredience:

·       asi 200 g hrachu

·       asi 100 g slaniny 

·        4 stroužky česneku

·        1 ks cibule

·        4 lžíce sádla

·        1 l vývaru

·        hrst majoránky

·        sůl

·        pepř

·        pečivo na krutony

Hrách opláchněte a namočte ve studené vodě na několik hodin – ideálně den dopředu. Cibuli čistěte a nakrájejte na kostky, slaninu také. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte hrnec se sádlem a smažte nejprve slaninu a po chvilce přidejte cibuli. Později vložte česnek. Asi po dvou minutách přidejte hrách a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud nezměkne. Následně polévku rozmixujte. Dochuťte, solí, pepřem a majoránkou.

Pečivo nakrájejte na kostičky a na suché pánvi smažte dozlatova. A pokud byste chtěli být opravdu kreativní, můžete z pečiva namísto kostiček vykrojit třeba hvězdičky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Před sto lety vytvořil světoznámý sochař Albín Polášek svou první dřevěnou podobu boha Radegasta. Dílo vzniklo v létě roku 1925 bě...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Mladá sommelierka Laura Juričková z druhého ročníku oboru číšník zazářila na prestižní sommelierské soutěži Brněnský Vánoční pohár...
Reklama   •   Koupit reklamu