Dnes je 18. listopad 2025, svátek má Romana
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Recepty / Polévky Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony Vytvořit článek
Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony
Redakce GastroIN - 27. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?
·      

 Ingredience:

·       asi 200 g hrachu

·       asi 100 g slaniny 

·        4 stroužky česneku

·        1 ks cibule

·        4 lžíce sádla

·        1 l vývaru

·        hrst majoránky

·        sůl

·        pepř

·        pečivo na krutony

Hrách opláchněte a namočte ve studené vodě na několik hodin – ideálně den dopředu. Cibuli čistěte a nakrájejte na kostky, slaninu také. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte hrnec se sádlem a smažte nejprve slaninu a po chvilce přidejte cibuli. Později vložte česnek. Asi po dvou minutách přidejte hrách a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud nezměkne. Následně polévku rozmixujte. Dochuťte, solí, pepřem a majoránkou.

Pečivo nakrájejte na kostičky a na suché pánvi smažte dozlatova. A pokud byste chtěli být opravdu kreativní, můžete z pečiva namísto kostiček vykrojit třeba hvězdičky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
Firemní večírky i teambuildingy už dávno nejsou jen o konzumaci jídla a popíjení alkoholu. Dnešní majitelé firem dbají na to, aby...
Redakce GastroIN - před 16 hodinami
Když se v Redutě v Uherském Hradišti sejdou mistři řemesla vzniká přehlídka slováckých tradic. V sobotu 22. listopadu se od 9 do 1...
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Josef Příhoda, čerstvý absolvent oboru Kuchař z Hotelové školy Ostrava, dosáhl mimořádného úspěchu v celostátním klání nejlepších...
Reklama   •   Koupit reklamu