Dnes je 2. květen 2025, svátek má Zikmund
Úvod Recepty / Polévky Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony Vytvořit článek
Recept: Výtečná hrachovka se slaninou a krutony
Redakce GastroIN - 27. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?
·      

 Ingredience:

·       asi 200 g hrachu

·       asi 100 g slaniny 

·        4 stroužky česneku

·        1 ks cibule

·        4 lžíce sádla

·        1 l vývaru

·        hrst majoránky

·        sůl

·        pepř

·        pečivo na krutony

Hrách opláchněte a namočte ve studené vodě na několik hodin – ideálně den dopředu. Cibuli čistěte a nakrájejte na kostky, slaninu také. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rozpalte hrnec se sádlem a smažte nejprve slaninu a po chvilce přidejte cibuli. Později vložte česnek. Asi po dvou minutách přidejte hrách a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud nezměkne. Následně polévku rozmixujte. Dochuťte, solí, pepřem a majoránkou.

Pečivo nakrájejte na kostičky a na suché pánvi smažte dozlatova. A pokud byste chtěli být opravdu kreativní, můžete z pečiva namísto kostiček vykrojit třeba hvězdičky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Ve čtvrtek 8. a v pátek 9. května se mohou milovníci gastronomie vydat na nejchutnější cestu letošního roku. 3. ročník Gastro fest...
Redakce GastroIN - 30. 04. 2025
Do Valtic míří poslední Čokoládový festival jarní sezony.  Od 1. do 4. května čeká návštěvníky areálu vinařství CHÂTEAU VALTICE sp...
Redakce GastroIN - 29. 04. 2025
Okurky, okurky a zase okurky. Centrum Louka ve Znojmě v pátek 25. dubna provoněly nakládačky. Opět po roce se tam konala soutěž o...