Dnes je 5. říjen 2025, svátek má Eliška
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Recepty / Hlavní jídla / Dezerty Recept: Tvarohové knedlíky a jahodový žahour Vytvořit článek
Recept: Tvarohové knedlíky a jahodový žahour
Redakce GastroIN - 24. 06. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

SUROVINY: (3 porce)

Tvaroh polotučný (v alobalu) 250 g

Žloutek 2 ks

Hrubá mouka 2–4 polévkové lžíce

Kypřící prášek na špičku nože

Sůl špetka

Jahody 500 g

Cukr 100 g

Smetana 33 % 0,1l

Tvaroh polotučný 250 g

Citron 1 ks

Moučkový cukr 2 lžíce

Slunečnice (semínka) 2 lžíce

 

PRACOVNÍ POSTUP:

Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou (sůl a kypřící prášek promíchejte předem s moukou). Vypracujte rychle hladké těsto a na pomoučněném vále vypracujte váleček. Nožem nebo kartou nakrájejte na 20g kousky, ze kterých připravte stejnoměrné kulaté knedlíky a vařte v lehce osolené vodě 6 minut.

Jahodový žahour připravíte z jahod, cukru, smetany a tvarohu. Na talíři ke knedlíkům naservírujte ještě vyšlehaný tvaroh s citrónovou kůrou a moučkovým cukrem, praženou slunečnicí a vše posypte moučkovým cukrem.

 

Recept: Vinohradský Parlament

Foto: Hynek Hampl



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 03. 10. 2025
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - 03. 10. 2025
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Reklama   •   Koupit reklamu