Dnes je 20. prosinec 2025, svátek má Dagmar
Úvod Recepty / Polévky Recept: Polévka z červeného zelí Vytvořit článek
Recept: Polévka z červeného zelí
Redakce GastroIN - 07. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

400 g červeného zelí

- 1 ks červené cibule

- 2 lžíce rostlinného oleje

- 6500 ml zeleninového vývaru

- 50 ml smetany na vaření

- oříšky a bobkový list na ozdobu

Zelí nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Zeleninu opečte na oleji na mírném plameni asi 5 minut. Poté přidejte zeleninový vývar a vařte půl hodiny. Polévku následně rozmixujte, přidejte smetanu a promíchejte. Takto připravený krém ozdobte oříšky a bobkovým listem. Podávat můžete s chlebem.

Zdroj: Peprconsulting
myjsmebio.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Před sto lety vytvořil světoznámý sochař Albín Polášek svou první dřevěnou podobu boha Radegasta. Dílo vzniklo v létě roku 1925 bě...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Mladá sommelierka Laura Juričková z druhého ročníku oboru číšník zazářila na prestižní sommelierské soutěži Brněnský Vánoční pohár...
Reklama   •   Koupit reklamu