Dnes je 15. červenec 2025, svátek má Jindřich
Úvod Recepty / Polévky Recept: Houbová polévka Vytvořit článek
Recept: Houbová polévka
Redakce GastroIN - 24. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Ingredience:

·        200 g brambor

·        dvě hrsti sušených hub

·        1 ks  petržele

·        1 ks cibule

·        čtvrtku celeru

·        máslo 

·        hladkou mouku

·        smetanu

·        asi 1,5 l vody

·        kmín

·        sůl

 

Doporučujeme začít s přípravou vývaru. Nejprve si očistěte a najemno nakrájejte zeleninu. Houby poduste na másle se špetkou kmínu. K nim přidejte zeleninu, kterou také krátce orestujte a celou směs zalijte vodou. Ze zbylého másla si vytvořte jíšku. Na menším plameni v malém hrnci rozehřejte máslo a postupně přidávejte mouku. Doporučujeme ji udělat tak hustou, jak hustou chcete polévku. K jíšce nakonec přidejte smetanu a vše promíchejte, dokud se suroviny nespojí a hmota nezhoustne. Poté přidejte k vývaru a vše znovu důkladně zamíchejte, aby se ingredience spojily. Na závěr dochuťte.

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
V dosud nejrozsáhlejším testování, které provedl Český svaz pivovarů a sladoven, lidé nadýchali nulu i po vypití pěti nealkoholick...
Redakce GastroIN - 14. 07. 2025
CZ&SK Hello Jazz Weekend se už po 26. uskuteční od 17. do 19. července v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Veselí nad Moravou. Fa...
Redakce GastroIN - 11. 07. 2025
Grilování patří k nejoblíbenějším letním aktivitám a není divu. Spojuje v sobě příjemné s užitečným – pobyt venku na čerstvém vzdu...