Dnes je 22. prosinec 2025, svátek má Šimon
Úvod Aktuality První Karneval chutí začíná již dnes Vytvořit článek
První Karneval chutí začíná již dnes
Redakce GastroIN - 10. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

10. 5. 2013 - OSTRAVA - Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářská show, baristé, sommeliéři a další gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na výstavě KARNEVAL CHUTÍ v Ostravě na Výstavišti Černá louka.

Jedná se o první ročník gastronomické výstavy zaměřené na širokou veřejnost. Připraven bude bohatý doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny, speciality Czech specials a regionální pochoutky v rámci soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko. Nebudou chybět prezentace baristů, barmanů i řízená degustace vín. Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Moravskoslezský kraj, Jak šmakuje Moravskoslezsko a město Ostrava.

Pro návštěvníky je několikrát denně připravena kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p.Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii a p. Mirek Horák, odborník na gastronomii. Každý den je pro vybrané návštěvníky připraveno menu o třech chodech.

Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Studenti hotelových škol připraví slavnostní prostírání na různé příležitosti. Zajímavostí bude i výstava historických jídelních lístků z 20. století.

Na výstavě se bude také prezentovat firma Naše dobroty - nejmenší česká manufaktura na výrobu exkluzivních marmelád, extra džemů a sirupů. Zpracovává pouze šumavské a novohradské ovoce, med a bylinky. Má nejširší nabídku na českém trhu a pyšní se také titulem ABSOLUTNÍ VÍTĚZ World´s Marmalade Awards, zlatá a dvojitá zlatá medaile a titul NEJLEPŠÍ MARMELÁDA NA SVĚTĚ.




TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 16 hodinami
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Redakce GastroIN - 18. 12. 2025
Před sto lety vytvořil světoznámý sochař Albín Polášek svou první dřevěnou podobu boha Radegasta. Dílo vzniklo v létě roku 1925 bě...
Reklama   •   Koupit reklamu