Dnes je 2. červenec 2025, svátek má Patricie
Úvod Aktuality prospěšná probiotika, novinka na trhu Vytvořit článek
prospěšná probiotika, novinka na trhu
Redakce GastroIN - 29. 12. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

29. 12. 2011 - Mléčné výrobky jsou u českých spotřebitelů velmi oblíbené a tvoří v jídelníčku nezastupitelnou roli jako přirozený zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin. Mlékárna Valašské Meziříčí nyní přináší na trh novinku - Acidofilní mléko s příchutí jahoda-malina.

Konzumací acidofilního mléka si nejen pochutnáte, ale také dodáte tělu potřebné „přátelské“ bakterie. Acidofilní mléko je k dostání v praktickém balení s novým uzávěrem, který každý ocení nejen na cestách. Ze zdrojů Výzkumného ústavu potravinářského v Praze, oddělení výživových látek, vyplývá, že probiotické kultury obsažené v kysaných výrobcích napomáhají vyrovnání střevní mikroflóry, posilují celkovou imunitu a zvyšují odolnost vůči působení karcinogenních látek.*

„Abychom oficiálně potvrdili naše tvrzení týkající se lahodné chuti a obsahu zdraví prospěšných látek v našich produktech, rozhodli jsme se pro spojení s Výzkumným ústavem potravinářským Praha a nechali si udělat nezávislý test našich vybraných výrobků,“ říká Zdeněk Bukovjan, vedoucí obchodu a marketingu Mlékárny Valašské Meziříčí. „Mezi testovanými výrobky bylo také Acidofilní mléko plnotučné. Posuzovány byly senzorické faktory, a to vzhled, barva, chuť, konzistence, vůně a celkový dojem. Hodnocení proběhlo v místnosti speciálně vybavené pro senzorické hodnocení potravin a panel hodnotitelů byl tvořen 11 školenými osobami,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Výrobky s probiotiky jsou na obalech označeny zkratkou ABT, která značí použité probiotické kultury Lactobacillus acidophilus, Bifidofacteria a Streptococcus thermophilus. Tyto bakterie se postarají o rovnováhu ve střevech, posílení celkové imunity organismu a správné zažívání. Dle případových studií porovnávajících mléčné výrobky jako zdroj vápníku a kvalitních živočišných bílkovin vyšlo acidofilní mléko jako nejlépe hodnocené, a to díky obsaženému tuku, který je nositelem kladných senzorických vlastností.

*Zdroj: Výzkumný ústav potravinářský Praha, oddělení výživových látek



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 3 hodinami
Může se stát, že hotel má pět hvězdiček, ale služby odpovídají spíš třem? Ne každý hotel má udělené hvězdy podle oficiální certifi...
Redakce GastroIN - 01. 07. 2025
Okolo 230 000 zaměstnanců v české gastronomii a cestovním ruchu hraje důležitou roli v každodenním chodu hotelů, restaurací, penzi...
Redakce GastroIN - 30. 06. 2025
18. ročník festivalu Slovácké léto přichází. Přináší s sebou pořádnou porci muzika. V Uherském Hradišti nadchne návštěvníky ve dne...