Dnes je 8. září 2025, svátek má Mariana
Úvod Aktuality Pavel Šemík bude řídit nizozemský pivovar Grolsch Vytvořit článek
Pavel Šemík bude řídit nizozemský pivovar Grolsch
Redakce GastroIN - 17. 07. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

17. 7. 2012 - Pavel Šemík (38), dosavadní manažer plzeňských pivovarů Prazdroj a Gambrinus, se od 1. srpna 2012 stává technickým ředitelem nizozemského pivovaru Royal Grolsch*. V nové roli bude odpovídat za vaření pivních značek Grolsch a Amsterdam a bude řídit výrobu tohoto významného pivovaru společnosti SABMiller.

Pavel Šemík vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou. Do Plzeňského Prazdroje nastoupil v roce 1997 po dokončení studia jako čerstvý absolvent. Postupně byl technologem stáčení, technologem a sládkem pivovaru, podílel se na mnoha technologických i marketingových projektech. S vařením piva i řízením týmu sládků má Pavel Šemík zkušenosti, již od roku 2005 stá v čele velkopopovického pivovaru a od roku 2007 řídí oba plzeňské pivovary Prazdroj i Gambrinus.

Pavel Šemík má zásluhu na tom, že v žebříčku produktivity a efektivity se tyto pivovary trvale umísťují mezi nejúspěšnějšími pivovary společnosti SABMiller v Evropě. V posledních letech se významně podílel na vývoji a zavedení výroby řady novinek do portfolia Plzeňského Prazdroje.

Pavel Šemík je ženatý, má dvě děti. K jeho zálibám patří sport, zejména běh, rodinné výlety na kole či fotbal, po kterém si rád dopřeje dobré plzeňské pivo.

*Pivovar Grolsch vznikl v roce 1615 a dnes patří mezi významné světové výrobce piva. Mezi pivovary společnosti SABMiller se začlenil v únoru 2008.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Prémiový ležák Bohém z Krušovic, který symbolicky propojuje hrad Křivoklát s místním krušovickým pivovarem, se stal partnerem druh...
Redakce GastroIN - 05. 09. 2025
Dobrá zpráva pro všechny milovníky street foodu! Největší burgerový festival pokračuje, a po letních prázdninách míří na další šta...
Redakce GastroIN - 04. 09. 2025
Burčák, bohatý program a dobré jídlo čeká na návštěvníky Botanické zahrady v Praze. Už za necelé dva týdny se tam koná tradiční vi...
Reklama   •   Koupit reklamu