Dnes je 13. září 2025, svátek má Lubor
Úvod Aktuality Ochutnejte Jeruzalém aneb Dny Jeruzaléma v Praze Vytvořit článek
Ochutnejte Jeruzalém aneb Dny Jeruzaléma v Praze
Redakce GastroIN - 07. 06. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

7. 6. 2013 – PRAHA – Speciální menu Chutě Jeruzaléma se bude od 15. do 18. 6. podávat v BarBar Restaurantu na Malé Straně. Mimořádná příležitost proniknout do tajů blízkovýchodní kuchyně, kde se střetávají vlivy arabských, izraelských a středomořských chutí, se nabízí v rámci historicky prvních Dnů Jeruzaléma v Praze.

Menu je výsledkem spolupráce dvou výtečných šéfkuchařů z nejlepších jeruzalémských restaurací: Izraelce Ilana Garousiho z Chakra restaurant a jeho palestinského kolegy Kamela Hashlmona z Turquoise restaurant, který sídlí na střeše luxusního hotelu St. George Landmark. Zároveň jde o první mezinárodní rezidenci v restauraci BarBar.

Jedinečný kulinářský zážitek pro gurmány i zvědavé jazýčky

Chakra je vyhlášená „izraelsko-jeruzalémská“ restaurace, kterou Ilan Garousi otevřel v roce 2000 a v roce 2008 ji přestěhoval do centra starobylého města. V Chakra restaurant se vaří vynikající středomořská kuchyně, kromě stálého jídelního lístku mohou hosté vybírat ze specifického menu, které se mění každý den v závislosti na aktuální dostupnosti surovin na sousedních trzích s čerstvým masem, rybami, zeleninou, bylinkami a dalšími ingrediencemi. Šéfkuchař Ilan Garousi se narodil a vyrůstal v Jeruzalémě, začínal ve známé restauraci Poire et de Pomme, v roce 1992, inspirován cestami po Asii, otevřel svou první restauraci Shanti. O jeho kuchařském mistrovství svědčí i řada V.I.P. hostů Chakra restaurantu, Ilan Garousi vařil například pro Shimona Perese, Johna Kerryho, Benjamina Netanjahua, Madonnu, bratry Cohenovy či bývalého trenéra Barcelony Pep Guardiolu.

Šéfkuchař Kamel Hashlmon je rovněž jeruzalémský rodák, vyrostl ve vesnici Shuafat a v kuchyni se cítil jako doma už od dětství. Několik let pracoval po boku svého velkého vzoru, šéfkuchaře Yorama Nitzana v legendární restauraci Mul Yam v Tel Avivu, do Jeruzaléma se vrátil, aby otevřel svou vlastní restauraci Turquoise. Také Kamel Hashlmon vařil pro významné osobnosti včetně Tonyho Blaira, francouzských, nizozemských, amerických konzulů a mnoha dalších.

Tanec, divadlo i film

Dny Jeruzaléma v Praze se konají od 13. do 22. 6. na několika atraktivních místech v české metropoli. Součástí událostmi nabitého programu je nejen jedinečný kulinářský zážitek, menu Chutě Jeruzaléma  v BarBar Restaurantu, ale také řada tanečních, divadelních představení, koncertů sólistů a kapel nejrůznějších žánrů, filmových projekcí, performancí a dalších pozoruhodných událostí.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu