Dnes je 6. listopad 2025, svátek má Liběna
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality O nejlepší valašský sýr Vytvořit článek
O nejlepší valašský sýr
Redakce GastroIN - 30. 06. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

30. 6. 2012 - VELKÉ KARLOVICE – Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 7. července uskuteční 2. ročník soutěže O nejlepší valašský sýr. Svůj um v ní mohou poměřit všichni, kdo se v regionu zabývají výrobou vlastního domácího sýra.

Příchozí návštěvníci budou moci jednotlivé produkty ochutnávat. Akce se uskuteční ve Spa hotelu Lanterna v Resortu Valachy od 12 do 15 hodin.

„Regionální výrobce, které známe, jsme stejně jako loni oslovili. Uvítáme ale, když se ozvou i další. Jedinou podmínkou účasti je, aby k nám v den soutěže dodali 1 kg sýra,“ vyzývá Zuzana Vašutová, vedoucí Spa hotelu Lanterna, v jehož zážitkové restauraci Vyhlídka se soutěž uskuteční.

O nejlepším sýru rozhodne odborná porota. V případě zájmu návštěvníků bude ustavena také hodnotitelská komise z řad laické veřejnosti. Atmosféru zpříjemní cimbálová muzika Jánoš Petra Zetka. Návštěvníci mohou využít přítomnosti sommeliérů, kteří poradí, jak správně kombinovat chuť sýrů s víny. Vstup je zdarma.

Soutěž má mj. napomoci k budování kontaktů mezi trojicí hotelů Resortu Valachy a regionálními producenty. Hotelové restaurace se zaměřují na moderní gastronomii s využitím regionálních produktů a mají zájem od místních producentů sýry trvale odebírat a také s nimi spolupracovat při pořádání Karlovského gastrofestivalu.

V loňském prvním ročníku soutěže porota jako nejlepší vyhodnotila kravský sýr typu mozzarela od statkářky Anny Vašutové z Velkých Karlovic. Druhé místo obsadila rodinná farma ZPZ z Valašské Bystřice a třetí byla Ludmila Kulčáková z Karolinky.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Náměstí Svobody se již po dvacáté promění v centrum vinařských tradic, kde v tradičním termínu 11. 11. od 11:00 hodin oficiálně od...
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Na svátek svatého Martina se v lesní školce Na Pasece ve Zlíně uskuteční jedinečný oběd, který spojuje tradiční gastronomii s filo...
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
7 hříchů a hříšné menu, kterému lze jen stěží odolat. Režisér Andy Fehu připravuje novou česko-slovenskou komedii Když se zhasne....
Reklama   •   Koupit reklamu