Dnes je 21. květen 2025, svátek má Monika
Úvod Aktuality Nutriční terapeutky z poradny Ne hladu v knize O výživě boří mýty a odpovídají na časté dotazy Vytvořit článek
Nutriční terapeutky z poradny Ne hladu v knize O výživě boří mýty a odpovídají na časté dotazy
Redakce GastroIN - 26. 11. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

27. 11. 2019 - PRAHA - Komplexní a v Česku unikátní příručka k tomu, jak se zdravě a rozumně stravovat, je společným dílem Andrey Jakešové a Veroniky Pourové, zakladatelek poradny Ne hladu.

Mediálně známá dvojice odbornic na výživu dala dohromady své know-how z oboru, praktické zkušenosti a vědecky podložené informace. Kniha vyjde 12. prosince jako v pořadí 29. titul online nakladatelské služby Pointa, na jejímž eshopu bude k dispozici již od 6. prosince.

Jsou éčka opravdu škodlivá? Fungují detoxy? Jaká úskalí skrývají populární diety? Jak porozumět složení potravin a jak mít každý den na talíři jen to nejlepší? To jsou jen některé z otázek, se kterými se dvojice v každodenní poradenské praxi setkává. „Dotazy nám chodí dnem i nocí a často pramení z neodborných článků a internetových příspěvků,“ vysvětlují. Populární a často kontroverzní témata v knize komentují na základě ověřených výzkumů a faktických informací. Přidávají vlastní zkušenosti, tipy na zdravé recepty a odpovědi na otázky, které jejich klienty trápí nejvíce.

O autorkách knihy

Obě „bojovnice za pravdu o zdravé výživě“, jak si s oblibou říkají, mají za sebou úspěšné studium oboru nutriční terapeut a navazujícího magisterského oboru nutriční specialista na 1. LF UK. Veronika Pourová navíc vystudovala magisterský obor technologie potravin na VŠCHT. Výživa je prý pro obě prací i koníčkem a jejich cílem je pomoci lidem, aby jedli zdravě a pestře, a přitom se nemuseli trápit zbytečnými omezeními. Poté, co každá po vlastní ose nasbírala relevantní zkušenosti v oboru, se rozhodly spojit síly a založit nutriční poradnu Ne hladu. Za šest let s ní dosáhly řady úspěchů. Pravidelně vystupují v pořadech České televize (Sama doma, Dobré ráno s ČT), pořádají konferenci NutriGeek a publikují v médiích, na sociálních sítích a na oblíbeném blogu v rámci stránky Nehladu.cz.

Jak kniha vznikala

„Kniha je shrnutím naší blogerské tvorby. Klienti a čtenáři se nás už několik let ptali, jakou knihu o výživě bychom jim doporučily, a my nebyly schopné vybrat jedinou česky napsanou a všeobecně zaměřenou publikaci, jejíž autor by byl skutečný odborník na výživu. Tak jsme napsaly vlastní,“ popisují vznik projektu Andrea Jakešová a Veronika Pourová. Finance na výrobu a tisk knihy vybíraly v rámci crowdfundingu na platformě, která je součástí nakladatelské služby Pointa. Ta autorům pomáhá nejen s financováním, ale také se sestavením knižního týmu, samotnou přípravou knihy, propagací a distribucí. S vybranými 180 tisíci korun (cílová částka byla 160 tisíc korun) to autorky knihy O výživě dotáhly mezi nejúspěšnější předprodeje na platformě.

 

Zdroj: ACCEDO Czech Republic a Slovakia Communications s.r.o.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 20. 05. 2025
Legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem, koncert Davida Kollera, asijská zóna, talk stage, špičková vinařství a to...
Redakce GastroIN - 19. 05. 2025
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...