Dnes je 23. prosinec 2025, svátek má Vlasta
Úvod Aktuality NOVÝ SORTIMENT DRŮBEŽE S GARANTOVANÝM CZ PŮVODEM Vytvořit článek
NOVÝ SORTIMENT DRŮBEŽE S GARANTOVANÝM CZ PŮVODEM
Redakce GastroIN - 15. 08. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

15. 8. 2012 - Chcete vědět, od jakého farmáře pochází kuře ve vašem nákupním vozíku? Pak vás jistě potěší novinka, kterou pro své zákazníky připravil velkoobchod MAKRO – chlazené a mražené kuřecí maso s garantovaným českým původem.

Pro každého, kdo studuje etikety kupovaných potravin a chce se o jídle, které kupuje, dozvědět něco navíc, připravilo MAKRO řadu chlazené a mražené drůbeže pod vlastní značkou HoReCa Select. Kuřata pocházejí pouze z kontrolovaných českých farem, na každé etiketě je mimo jiné uvedeno jméno konkrétního farmáře, z jehož chovu zvíře pochází. Prostřednictvím farmáře je zajištěna také kontrola a dohledatelnost používaných krmiv.

Do projektu je v současné době zapojeno 78 farem, které splňují přísná kvalitativní kritéria. Drůbež pro MAKRO zpracovává a pod značkou HoReCa Select dodává společnost Vodňanská drůbež, a. s. (člen skupiny AGROFERT HOLDING, a. s.).

Chlazené kuřecí maso HoReCa Select je baleno v ochranné atmosféře, která umožňuje záruční dobu až 8 dní. Celé kuře, prsní a stehenní řízky, stehna a křídla – vše je nabízeno v kuchyňské úpravě bez nutnosti dalšího opracování. Profesionální zákazníci mají pod značkou HoReCa Select k dispozici také chlazená kuřecí prsa a stehna se stejnou hmotností jednotlivých kusů (= kalibrovaná) v kartonovém balení.

Mražené kuřecí díly HoReCa Select jsou zamraženy technologií IQF. Tato technologie umožňuje zamražení každé porce jednotlivě. Není tedy nutné rozmrazovat celé balení, ale odeberete si pouze takové množství, jaké v danou chvíli potřebujete.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 17 hodinami
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu