Dnes je 23. prosinec 2025, svátek má Vlasta
Úvod Aktuality Největší přivezená ryba je k naporcování Vytvořit článek
Největší přivezená ryba je k naporcování
Redakce GastroIN - 14. 12. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

13. 12. 2011 - Největší ryba, která kdy byla přivezena do České republiky, se bude 14. prosince, ve 12:00 hodin filetovat v oddělení ryb v MAKRO Černý Most.

173 kilový halibut ještě před dvěma dny plaval v průlivu Kattegat u Dánska, kde jej rybáři ulovili na udici. Jeho stáři se odhaduje na 20 - 30 let. Z této ryby je možné připravit 570 porcí. Maso halibuta je vynikající, pevné, s nízkým obsahem tuku, má čistou chuť, není třeba jej ochucovat. Po naporcování rybářem MAKRO bude k prodeji za 449,- Kč za kg.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu