Dnes je 7. červen 2025, svátek má Iveta a Slavoj
Úvod Aktuality Nefiltrovaný ležák od Kozla Vytvořit článek
Nefiltrovaný ležák od Kozla
Redakce GastroIN - 22. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

22. 5. 2013 - VELKÉ POPOVICE - Dvacátý první ročník pivní slavnosti Den Kozla, která se koná 8. června, přinese kromě dobré zábavy i pivní specialitu – Nefiltrovaný ležák.

Nefiltrovaný ležák bude k dostání nejen na Dni Kozla, ale následně také po dobu jednoho měsíce ve všech Kozlovnách a vybraných restauracích.

Tradiční slavnost pivovaru Den Kozla ve Velkých Popovicích letos překvapí návštěvníky několika lákadly. Jedním z nich bude pivní specialita Nefiltrovaný ležák. Stejně jako v minulých létech připravili popovičtí sládci jedinečnou pivní delikatesu. Tento rok zvítězil nefiltrovaný ležák, který se vyznačuje plnou chutí a jemnou hořkostí. K dostání bude mimo slavnosti také ve všech Kozlovnách a ve vybraných 200 provozovnách po celé České republice po dobu jednoho měsíce jako odměna pro všechny příznivce Kozla.

„Nefiltrovaný ležák od Kozla je charakteristický vyšší přítomností pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek, které dodávají pivu plnější chuť.“ říká obchodní sládek Velkopopovického Kozla Vojtěch Homolka. Pivo se stáčí v pivovaru přímo z ležáckých tanků bez dalších úprav, proto vyžaduje mimořádnou péči mistra výčepního. Slavnostní naražení Nefiltrovaného ležáku proběhne na Dni Kozla 8. června v 11 hodin.

Pro ty, kteří se do Popovic nedostanou, bude nefiltrovaný ležák od Kozla připraven ve všech Kozlovnách a ve vybraných restauracích do vyprodání zásob.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...