Dnes je 24. prosinec 2025, svátek má Adam a Eva
Úvod Aktuality Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012 vyhrála Eliška Marková Vytvořit článek
Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2012 vyhrála Eliška Marková
Redakce GastroIN - 03. 04. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

3. 4. 2012 - PRAHA - V sobotu 31. března se konal 11. ročník Mistrovství ČR v otevírání ústřic na Staroměstském náměstí, jehož vítězkou se stala jediná žena mezi patnácti soutěžícími profesionály, Eliška Marková z restaurace Ambiente Brasiliero.

Na otevření 30 ústřic typu Belon potřebovala 3 minuty a 17 sekund. Na druhém místě skončil Václav Frič z restaurace Na pekárně v Čakovičkách, mimochodem držitel aktuálního české rekordu, který má hodnotu 3,1 minuty. Třetí se umístil Tomáš Hladík z restaurace U Gurmána. Eliška Marková bude v září reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway.

Organizátorem soutěže je Pražský kulinářský institut a partnerem soutěže je společnost Makro Cash & Carry ČR, která je zároveň dodavatelem ústřic pro soutěž. Na pět set správně otevřených ústřic putovalo mezi diváky na ochutnávku.

Výkony soutěžících při otevírání ústřic hodnotil pan Bernard Schaut, Key Account Manager Fish MAKRO. Hodnotila se úprava, čistota pracoviště a rychlost otevření.

Moderátorem mistrovství byl Jan Rosák.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 22 hodinami
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu