Dnes je 10. červen 2025, svátek má Gita
Úvod Aktuality Maxijedlíkova vytuněná bábovka Vytvořit článek
Maxijedlíkova vytuněná bábovka
Redakce GastroIN - 28. 04. 2020    0 Líbil se vám tento článek?

29. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Receptů na bábovky je spousta, my vám dnes přinášíme recept na bábovku podle Maxijedlíka Jaroslava Němce. Křehká, voňavá a nebezpečně jedlá bábovka vylepšená vaječným koňakem.

 

Bábovka s vaječným koňakem


Ingregience:

200 g povoleného másla
250 g cukru krystal
250 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3 vejce
3 lžíce mléka
200 g mletých (nebo nasekaných) vlašských ořechů
lžička mletého badyánu
300 ml vaječného koňaku
1 tabulka hořké čokolády
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

Povolené máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté přidáme celá vejce a znovu utřeme těsto.

Vedle si smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, směs přidáme do těsta. Promícháme.

Přidáme najednou 3 lžíce mléka, nasekané oříšky, mletý badyán, vaječný koňak a nastrouháme čokoládu. Vše spojíme do hladkého těsta.

Vymažeme pečlivě bábovkovou formu máslem, aby nezůstalo žádné místo bez tuku, pak vysypeme jemnou strouhankou a nakonec do formy nalijeme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 1 hodinu. Po vyndání z trouby necháme chvíli bábovku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Pocukrujeme a necháme vychladnout.

 

Zdroj: Jaroslav Němec
Foto: Český rozhlas



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Fascinující svět rostlin, které loví, ale i Masožravý food festival, který se uskuteční o víkendu 21. a 22. června. Obojí připravu...
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...