Dnes je 1. listopad 2025, svátek má Felix
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Kulinářský kurz grilování Vytvořit článek
Kulinářský kurz grilování
Redakce GastroIN - 11. 04. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

11. 4. 2013 - OTROKOVICE - Kuchaři a šéfkuchaři restaurací z regionu Zlínského kraje „trénovali“ grilovací recepty, tipy a triky pro nadcházející sezonu pod vedením kuchařského týmu MAKRO a šéfkuchařky Jitky Ulihrachové, v prostorách hotelu ATRIUM v Otrokovicích.

Účastníci byli zasvěceni do moderně pojaté přípravy grilování masa, doplněné o vhodné přílohy a doplňky. Důležitá byla také prezentace jídla na talířích. Občasné zvolání paní Ulihrachové „servis vázne“ svědčí o opravdu pracovní atmosféře kurzu, kde měl každý možnost aktivně vařit společně se šéfkuchaři MAKRO týmu.

00685-IMG_5954.jpg

00685-kuchari_v_akci_IMG_5950.jpg

Veškeré připravované pokrmy byly snoubeny s vhodným druhem vína someliérem Josefem Klimešem, který povyprávěl k jednotlivým vínům i jejich příběhy.

00685-somelier_IMG_5947.jpg

A jak vypadalo „tréninkové“ grilovací menu?

Grilovaný sýr Provolone s oregánem a granátovým jablkem

00685-IMG_5970.jpg

Opečené selátko na rozmarýnu s meruňkovo-jablečným chutney a bramborovými šiškami (na obr.)

Grilovaný steak z ořechu s foie gras, fíky a batátovou kaší

Grilovaný steak z wagyu s mini čočkou, česnekovou pěnou a fava fazolemi

00685-IMG_6008.jpg

Vanilkový krém brullé s malinami a pistáciovou biskotou (na obr.)

Účastníci kulinářského kurzu obdrželi na závěr od společnosti MAKRO Cash&Carry ČR s.r.o. certifikát o absolvování kurzu, spolu s pozvánkou na příští, který bude v květnu na téma Saláty a dressingy na léto.

00685-IMG_6015.jpg



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Barmani a barmanky z dvaadvaceti evropských zemí se od 26. do 30. října zúčastnili European Cocktail Championship konaném na palub...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Na letošní výstavě dýní a dýňových aranžmá v Botanické zahradě hl. m. Prahy přibyla mimořádná novinka – dvojice giga dýní, které s...
Redakce GastroIN - 31. 10. 2025
Mezi krásy podzimu patří i nové, mladé víno. Tradice Svatomartinského vína sahá až na dvůr císaře Josefa II., kdy bylo zvykem na d...
Reklama   •   Koupit reklamu