Dnes je 13. září 2025, svátek má Lubor
Úvod Aktuality KFC spolupracuje s Lunchtime.cz, reaguje na rostoucí oblibu fastfoodu Vytvořit článek
KFC spolupracuje s Lunchtime.cz, reaguje na rostoucí oblibu fastfoodu
Redakce GastroIN - 20. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

20. 5. 2013 - Restaurace KFC začaly spolupracovat s portálem Lunchtime.cz. Celkem 45 z 62 českých provozoven má na stránkách portálu profil, kterým se prezentují uživatelům v jednotlivých lokalitách. Podle gastronomického portálu Lunchtime.cz sdružujícího třetinu českých restaurací, se zájem Čechů o vyhledání fastfoodu na jeho stránkách za uplynulých dvanáct měsíců zdvojnásobil a dále roste.

„Zájem o fastfoody ještě nedosáhl vrcholu, lidé je vyhledávají stále více,“ uvádí Jakub Šafránek

z Lunchtime.cz. „Vnímáme trend růstu zájmu o fastfoodové stravování. Za uplynulý rok jsme zaznamenali dvojnásobný zájem o vyhledání těchto podniků a do této chvíle se zvyšoval stále rychleji,“ říká Jakub Šafránek z portálu Lunchtime.cz.

Trendu si všimla i síť provozoven rychlého občerstvení KFC, jejíchž 45 provozoven z celkem 62 lze nyní v Česku vyhledat na webových stránkách www.lunchtime.cz nebo přes mobilní aplikaci. „Lidé internet běžně používají také při hledání místa na oběd. Není na škodu připomenout spotřebitelům, že se v našich restauracích mohou najíst i v krátké polední pauze. Z rozmanité nabídky si vybere každý,“ říká Hana Bartková ze společnosti AmRest, která v České republice provozuje restaurace KFC.

Rostoucí obliba rychlého stravování může už nyní dopadat na některé restaurace. „Lidé se všeobecně začínají přiklánět ke stravování s vyprofilovaným konceptem. Někteří z nich se mohou zaměřit na značkový fastfood, jiní se přeorientují na restaurace, které se odlišují od hlavního proudu. Nejvíce na tom budou tratit obyčejné lidové hospody nabízející typická jídla průměrné kvality. Důkaz vidím také v poklesu maloobchodních tržeb v roce 2012, zatímco u nás rostly o deset procent,“ říká Oldřich Peprla z řetězce rychlého občerstvení SUBWAY. „V našich provozovnách pozorujeme velký podíl mladých lidí, například studentů. Mají na jídlo určité požadavky a zároveň na něj v polední pauze nechtějí dlouho čekat.“ doplňuje Peprla.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu