Dnes je 24. červen 2025, svátek má Jan
Úvod Aktuality Jedinečné dubnové recepty: Vejce v housce Vytvořit článek
Jedinečné dubnové recepty: Vejce v housce
Redakce GastroIN - 06. 04. 2020    0 Líbil se vám tento článek?

27. 04. 2020 - ČESKÁ REPUBLIKA - Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany.

Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

4 housky

4 vejce

2 lžíce smetany ke šlehání 33 %

100 g nastrouhaného extra tvrdého sýru (Gran Moravia)

100 g kvalitní slaniny

máslo

hrst čerstvé pažitky

hrst čerstvé hladkolisté petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

1. Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2. Houskám odkrojte vršky a spodní části vydlabejte.

3. Do každé z housek nasypte sýr, rozklepněte celé vejce a zakápněte smetanou.

4. Takto připravené houstičky zasypte pokrájenou slaninou, osolte, opepřete a dejte péct.

5. Pečte cca 15 minut a pak ještě dalších 5 minut s přiklopenými vršky.

6. Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.

 

Tip: Nejste si jistí, jestli nemáte vejce v lednici už moc dlouho? Stáří vejce vám napoví jednoduchý pokus. Vhoďte ho do hrnce s vodou. Když klesne ke dnu, je čerstvé. Jestliže ale plave, raději ho nejezte.

Zdroj: AKADEMIE KVALITY



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 23. 06. 2025
Společnosti Heineken ČR šíří už od roku 2010 osvětu o zodpovědném přístupu k alkoholu. S příchodem letní cyklistické sezóny se do...
Redakce GastroIN - 20. 06. 2025
13. ročník Holešovské Regaty, který se koná dnes a zítra v zahradách zámku Holešov na Kroměřížsku, připravil spoustu zábavy a skvě...
Redakce GastroIN - 19. 06. 2025
Už o tomto víkendu zaplesají všichni milovníci zlatavého moku. Na Rašínově nábřeží propukne festival nazvaný Pivo na Náplavce. Zúč...