Dnes je 21. květen 2025, svátek má Monika
Úvod Aktuality Holba Polotmavá 13 obohatí nabídku vánoční piv Vytvořit článek
Holba Polotmavá 13 obohatí nabídku vánoční piv
Redakce GastroIN - 27. 11. 2019    0 Líbil se vám tento článek?

29. 11. 2019 - HANUŠOVICE - Jde o slavnostní speciál vybroušené chuti a barvy českého granátu. Provází ho vábivé chmelové aroma, plná vyvážená chuť a lehká hořkost, pro polotmavá piva typická.

Polotmavá 13 je slavnostní pivo na slavnostní stůl, spojené s jedinečným degustačním zážitkem. V Holbě ji vaří v omezené edici 850 hl, takže bude k mání pouze do vyprodání zásob. Polotmavá 13 bude k dispozici jako čepovaná i v lahvích v dárkovém multipacku se sklenicí od konce tohoto týdne. Podle pivařů se v polotmavém pivu mísí to nejlepší z tmavého a světlého, a taky proto se tato piva těší vysoké oblibě. Polotmavá 13 z hor má vlastní recepturu, postavenou na kombinaci 5 druhů sladů a několika chmelových odrůd. „Umění spočívá ve správné kombinaci sladů a jejich poměrů. Čím více jich máte, tím je celý proces náročnější a vyváženost musíte pečlivě hlídat. Chtěli jsme tělnaté pivo, které, i když je polotmavé, je svěží a nechybí mu jiskra. A to se myslím povedlo,“ hodnotí sládek pivovaru Luděk Reichl a s respektem očekává hodnocení konzumentů.

Slad významně ovlivňuje plnost piva a spolu s chmelem také jeho vůni. Vůně chmele se u Polotmavé 13 mísí s karamelem a jemnými kávovými tóny. A stejně sympatická je lahodná hořkost v kombinaci s vyšším řízem. V Holbě ji chmelí natřikrát a v každé fázi chmelovaru přidávají jiný chmel. „Žatecký poloraný červeňák si nechávám na konec chmelovaru. Do piva tak přejde méně hořkých látek, zatímco výrazné aroma chmele zůstává,“ prozrazuje Luděk Reichl.

Holba Polotmavá 13 je tělnaté pivo, které s dobře pije, takže u něho posedíte déle. Hanušovičtí pivovarníci jsou přesvědčeni, že potkat se, udělat si na čas jeden na druhého a společně si připít má smysl nejen o Vánocích.

Servíruje se při teplotě 7-9 °C v úzké sklenici z tenkého skla a výborně se hodí k pokrmů z drůbeže nebo ryb.

Zdroj: Mark Publicity



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 20. 05. 2025
Legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem, koncert Davida Kollera, asijská zóna, talk stage, špičková vinařství a to...
Redakce GastroIN - 19. 05. 2025
Již 26. ročník festivalu Hello Jazz Weekend se uskuteční ve dnech 17. – 19. července 2025 v Uherském Hradišti, Kyjově, Zlíně a Ves...
Redakce GastroIN - 16. 05. 2025
Slovácké kulturní léto vstupuje už do svého 18. ročníku.  A opět na začátku prázdnin rozhýbe a roztančí Uherské Hradiště. Tentokrá...