Dnes je 2. červenec 2025, svátek má Patricie
Úvod Aktuality Farmářský trh ve Fryštáku ve znamení drůbeže a recese Vytvořit článek
Farmářský trh ve Fryštáku ve znamení drůbeže a recese
Redakce GastroIN - 07. 11. 2011    0 Líbil se vám tento článek?

7. 11. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Drůbeží, ale také recesistická přehlídka zahradnického oblečení nebo šlapání zelí. Takový bude farmářský trh ve Fryštáku na Zlínsku, který se uskuteční v sobotu 12. listopadu od 7 hodin. Kvalitní české potraviny bude možné zakoupit i v Bystřici pod Hostýnem, tam se v sobotu půjde na 3. farmářský jarmak se začátkem od 8 hodin.

Farmářské trhy ve Fryštáku jsou výjimečné tím, že mají vždy hlavní zaměření. Po jehněčím a hovězím přichází na řadu drůbeží. „Farmářských trhů je hodně a některým už ubývají návštěvníci. Proto jsme přemýšleli nad tím, jak tomuto vývoji předejít. A tohle je podle nás dobrá cesta, což ostatně předchozí trhy, které jsme pořádali, potvrdily,“ konstatoval organizátor Tomáš Černý.
Ve Fryštáku budou k dostání krůty z domácího chovu, kuřecí z českých malochovů, kachny nebo také vajíčka od slepic, které žijí ve volném výběhu. Připravený bude také originální doprovodný program: dorazí svatý Martin na bílém koni, vyhrávat bude kapela a k vidění bude tradiční šlapání zelí. „Uspořádáme také recesistickou přehlídku zahradnického oblečení a budeme dražit hnůj. To určitě ocení zahrádkáři,“ nepochybuje Tomáš Černý.
Bystřický farmářský jarmak se uskuteční na Masarykově náměstí a nabídne české potravinářské produkty a řemeslné výrobky z blízkého okolí. Místní zahrádkáři zde budou prodávat svou nadprodukci - jablka, hrušky, dýně, česnek, květiny a jiné. Jarmak pořádá Středisko Volného Času Včelín ve spolupráci s Městem Bystřice pod Hostýnem.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Může se stát, že hotel má pět hvězdiček, ale služby odpovídají spíš třem? Ne každý hotel má udělené hvězdy podle oficiální certifi...
Redakce GastroIN - 01. 07. 2025
Okolo 230 000 zaměstnanců v české gastronomii a cestovním ruchu hraje důležitou roli v každodenním chodu hotelů, restaurací, penzi...
Redakce GastroIN - 30. 06. 2025
18. ročník festivalu Slovácké léto přichází. Přináší s sebou pořádnou porci muzika. V Uherském Hradišti nadchne návštěvníky ve dne...