Farmářské trhy podruhé v Rožnově
Partneři
Stát se partnerem
4. 3. 2011 ROŽNOV POD RADHOŠTĚM. V areálu Rožnovského pivovaru a Rožnovských pivních lázní se chystá další, již druhý farmářský trh. V sobotu 12. března 2011 od 9:00 do 13:00 si mohou přijít lidé nakoupit kvalitní lokální potraviny a tradiční řemeslné výrobky od místních farmářů a producentů. „Nabídka bude velmi široká a zajímavá. Návštěvníci se mohou těšit na řadu specialit. Jednou z nich bude pštrosí maso a občerstvení ze Pštrosí farmy Doubravice. Uspokojeni budou také milovníci zabijačkových pochoutek, k nimž patří například domácí vepřové sádlo, uzená žebra, tlačenka, vepřové výpečky, moravské uzené klobásky nebo například škvarky“, láká k návštěvě Iveta Benešová, organizátorka farmářských trhů v Rožnovských pivních lázních. Nutno dodat, že k farmářským trhům patří také včelí produkty od těch nejlepších včelařů z našeho kraje. Další skupinu tvoří biopotraviny - ovocné mošty, biolády*), marmelády, domácí vejce, mléko, tvaroh, široká nabídka sýrů – beskydské sýry, pařené, uzené sýry, ale také tradiční valašské frgály, teplý trdelník, přírodní farmaceutické produkty, čaje, bylinky, velký výběr koření, podávat se bude také teplý punč a medovina. V prodeji bude i výborné kvasnicové pivo zdejšího pivovaru Radhošť a Rothschild, Čert i výborné medové! Odnést si ho můžete ve stylových 1,5l PET lahvích. Nebudou chybět ani regionální výrobky, a to například oblíbené bavlněné a lněné koberce a prostírky od Pilné tkadleny, velikonoční ozdoby a pivní kosmetika, která má tradici už v receptech našich babiček. Rožnovské farmářské trhy jsou pořádány projektem Nalok.cz - Nakupujte lokálně a Rožnovským pivovarem, Rožnovskými pivními lázněmi s podporou města Rožnov pod Radhoštěm. „Smyslem pořádáním farmářských trhů je obnova tradičního způsobu nakupování regionálních potravin. Byli bychom rádi, kdyby lidé začali trhy brát jako pravidelný způsobu nákupu kvalitních potravin pro své domácnosti“, dodává Iveta Benešová. *) Bioláda je džem s kousky ovoce přislazený pouze jablečným koncentrátem v bio kvalitě
TAG
Líbil se vám tento článek?
0
Komentáře
Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 12. 2024