Dnes je 24. prosinec 2025, svátek má Adam a Eva
Úvod Aktuality Epochální objev: tuhá slivovice! Vytvořit článek
Epochální objev: tuhá slivovice!
Redakce GastroIN - 23. 01. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

23. 1. 2012 - ZLÍN – Příjemný večer plný kvalitního pití a skvělého humoru: takový bude 14. objektivní svépomocný akademický košt slivovice s kouzelníkem Šeklinem. K navštívení bude ve středu 1. února od 17 hodin v prostorách Star Clubu Flip vedle staré budovy Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

O tom, že nebude nouze o recesi a inteligentní humor svědčí jména pořadatelů. Těmi jsou Námořnická unie společně s Formací V.S.R., kteří košt pořádají pro Společnost pro šíření odkazu Albrechta z Valdštejna. „Košt bude zahájen slavnostním pochodem generálů s insignií. Hodnocení vzorků proběhne pod pedagogickým dohledem Boženy Němcové. Pro nesoutěžící jsou občerstvení, kulturní program a další výhody oproti soutěžícím zajištěny,“ ujistil mluvčí koštu a kapitán spolupořádající Námořnické unie Dušan Fojtů.
Návštěvníci se můžou těšit na úvodní projevy, autorskou poezii Vladimíra Tetkovského nebo na vystoupení kouzelníka Šeklina. „A také na představení epochálního objevu – tuhé slivovice umožňující absolutní bezodpadové pití,“ prozradil Dušan Fojtů. K tanci a poslechu bude hrát zlínská legenda JAZZZUBS.
Košt má poměrně přísná pravidla. Do soutěže bude zařazeno pouze prvních 1024 přihlášených vzorků, líbání je povoleno až po pátém kole, kdy bude ústní dutina dokonale dezinfikována, případný pobyt na protialkoholické záchytné stanici si každý z účastníků uhradí sám.
Vstupné na košt stojí 50 korun. „Vstup osob bez vzorku a osob doprovodných je po uhrazení povinného příspěvku na kulturní program dobrovolný,“ poznamenal mluvčí akce.

Foto: Jiří Jirásek



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu