Dnes je 4. září 2025, svátek má Jindřiška
Úvod Aktuality Druhy sushi: Sashimi Vytvořit článek
Druhy sushi: Sashimi
Redakce GastroIN - 30. 05. 2017    0 Líbil se vám tento článek?

31. 05. 2017 - Sashimi je jedním z nejoblíbenějších druhů sushi.

Asi chápeme proč. Jde prostě o kousky syrových (případně mírně tepelně upravených) ryb a mořských plodů všech možných druhů. Nejčastěji se používá tuňák, losos, makrela, sépie, chobotnice, ale můžete se setkat i s velrybím masem. Proti jeho použití ale brojí ochránci přírody zvlášť v USA, takže jde spíš o raritu. Sashimi je obvyklý první chod při formálním japonském jídle.

 

Sashimi: na co si dát pozor

Sashimi se musí zásadně nabírat a vkládat do úst pouze pomocí jídelních hůlek. Pozor si dávejte také na čerstvost ryb a mořských plodů, které na sashimi použijete. Stejně důležité je jejich zpracování.

Více ZDE

Zdroj: www.milujusushi.cz
Foto: Pixabay



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 10 hodinami
Na začátku léta do nabídky KFC vplul nový nápoj. Svěží, plný lahodných kuliček, který si zamilovala generace Z. Bobble tea není je...
Redakce GastroIN - 02. 09. 2025
Hradní ulice ve Znojmě se opět proměnila v galerii pod širým nebem. Po loňském roce, kdy se výstava konala pouze v omezeném rozsah...
Redakce GastroIN - 02. 09. 2025
Průměrná česká čtyřčlenná rodina vyprodukuje 1,2 tuny odpadu ročně – převážnou část tvoří potravinové obaly. Zamezit nadprodukci p...
Reklama   •   Koupit reklamu