Dnes je 24. prosinec 2025, svátek má Adam a Eva
Úvod Aktuality Den medu a medoviny v Archeoskanzenu: už v sobotu Vytvořit článek
Den medu a medoviny v Archeoskanzenu: už v sobotu
Redakce GastroIN - 20. 08. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

20. 8. 2012 - MODRÁ – Archeoskanzen Modrá na Uherskohradišťsku zve v sobotu 25. srpna od 13 hodin na tradiční Den medu a medoviny. Zlatým hřebem bohatého programu bude již osmý ročník koštu medovin, do kterého je přihlášených více než padesát vzorků od tuzemských i zahraničních včelařů. Jeho začátek bude ve 14 hodin.

„Medoviny předem hodnotí nezávislá komise a vítězi udělí titul „Král medoviny“, který si naposled odnesla Trnavská společnost Apimed za slovenskou medovinu. Zvlášť se budou hodnotit i medoviny ochucené. Nabídneme k ochutnání také medy, z nichž vyberou ten nejchutnější sami návštěvníci,“ prozradil za pořadatele správce skanzenu Lubomír Sláma.

Pro nejmenší jsou připraveny soutěže o zajímavé ceny, jízda na koni, hod kopím o titul „Modřanské žihadlo,“ i dospělé jistě pobaví pohádky O Budulínkovi a O Červené Karkulce podle Zdeňka Svěráka se známými písněmi Jaroslava Uhlíře v podání dětského divadelního souboru Cimpr z Kyjova. „Součástí programu bude též jarmark s medem, medovinou, výrobky z medu, medovým pivem, včelími produkty ale i keramikou a dalším zbožím,“ doplnil Lubomír Sláma.

Zájemci z řad včelařů a výrobců medovin, kteří mají zájem své výrobky prezentovat, mohou své vzorky zaslat nebo osobně doručit na Obecní úřad v Modré, Modrá 170, 687 06 Velehrad nebo přímo na pokladnu archeoskanzenu. Med – vzorek minimálně 0,2l, medovina – vzorek 1litr – může být i více vzorků. Více informací na tel 724 178 591 Lubomír Sláma nebo archeoskanzen@email.cz

Majitelé zaslaných vzorků obdrží u vstupu od pořadatelů volnou vstupenku.

Zajímavosti:
Den medu a medoviny je stejně starý jako Archeoskanzen. Prvním vítězem se stal Václav Hromčík z Nivnice s medovinou Elisa. Nejvíce titulů „Král medoviny“ získal Antonín Přílučík z Jalubí. Největší návštěvnost akce byla v roce 2010 v počtu 1500 návštěvníků.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Obalený kapří řízek neodmyslitelně patří na štědrovečerní stůl. Jak ale na něj, aby chutnal všem? Aby byl voňavý, dobře propečený...
Redakce GastroIN - 22. 12. 2025
Vánoční večeře je pro většinu domácností vrcholem sváteční atmosféry. Tradiční kapr, obalovaný řízek nebo stále oblíbenější losos...
Redakce GastroIN - 19. 12. 2025
I díky tomu, že se nebojí být autentický, patří Vojta Kotek mezi nejoblíbenější české herce. Když dostal roli šéfkuchaře ve filmov...
Reklama   •   Koupit reklamu