Dnes je 13. září 2025, svátek má Lubor
Úvod Aktuality Zdravá jídelna v Toulcově dvoře je férové místo Vytvořit článek
Zdravá jídelna v Toulcově dvoře je férové místo
Redakce GastroIN - 18. 06. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

18. 6. 2013 – PRAHA – Léto je tady, ideální čas sednout si na zahrádku a dát si něco dobrého. Stejně jako mnoho jiných restaurací, i Zdravá jídelna v Toulcově dvoře nabízí přes léto delší otevírací dobu a posezení na zahrádce. Láká na malebné okolí a především na zdravé domácí jídlo. Seznamte se se Zdravou jídelnou.

Zdravá jídelna v Toulcově dvoře u Prahy s příchodem léta mění otevírací dobu, a je tedy otevřena každý den od 11.30 do 19.00 hodin. Nekuřácká jídelna zaručuje, že si návštěvníci jídlo opravdu vychutnají. Návštěvníci mají navíc možnost využít zahrádku určenou pro teplé letní dny, vedle ní je pískoviště, které ocení především děti.

Širokou nabídku masového i vegetariánské menu doplňují vyhlášené domácí moučníky, houstičky, slané koláče a jiné pochutiny. Pro nejmenší jsou přichystané přesnídávky a spoustu malých dobrot "do ruky" a to i ve Fair trade a biokvalitě. K osvěžení je v nabídce káva, Fair Trade čaje i mošty i klasická točená malinovka.

Fair trade je způsob obchodu, který dává příležitost pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v rozvojových zemích uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Je založen na partnerství mezi těmi, kdo vyrábí zboží, a těmi, kdo jej spotřebovávají. Je tedy dobré a smysluplné je podporovat.

Sociální podnik, kterým Zdravá jídelna je od svého vzniku v roce 2009, znamená, že více než 30 % zaměstnanců tvoří osoby se zdravotním postižením. Vytvořili chráněná pracovní místa pro pomocné kuchaře, pomocné síly v kuchyni a barmany, určená pro tuto ohroženou skupinu na trhu práce.

Zdravá jídelna se také snaží vzdělávat své nejbližší okolí a ve večerních hodinách nabízí zajímavé přednášky a besedy na nejrůznější témata.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 12. 09. 2025
V sobotu 20. září 2025 se skanzen Rochus v Uherském Hradišti promění v místo plné chutí, vůní a podzimní atmosféry. Slovácký festi...
Redakce GastroIN - 11. 09. 2025
Sedmatřicetiletý Jan Fencl byl po třech letech v učení a složení tradiční zkoušky oficiálně pasován na bednáře. Přijali ho mezi se...
Redakce GastroIN - 10. 09. 2025
Milovníci čokolády a hudby, připravte se na nezapomenutelný zážitek! V sobotu 27. září se na Čokoládovém festivalu ve Slavkově u B...
Reklama   •   Koupit reklamu