Dnes je 7. červen 2025, svátek má Iveta a Slavoj
Úvod Aktuality Začíná Mikulov Gourmet Festival Vytvořit článek
Začíná Mikulov Gourmet Festival
Redakce GastroIN - 29. 05. 2013    0 Líbil se vám tento článek?

29. 5. 2013 – MIKULOV – Mikulov gourmet festival je čtyřdenní oslavou moravské kuchyně při snoubení se skvělými moravskými víny ve vyhlášených restauracích magického vinařského města Mikulova.

Vybraní mistři kuchaři, členové národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů pro vás připravili moravské pokrmy v moderním stylu v kombinaci tradičních moravských odrůd. Se svými soutěžními menu vám přinesou skutečnou jižní Moravu, plnou slunce, dobrosrdečnosti a nezapomenutelných zážitků v jedinečné scenérii historického vinařského města Mikulova.

Festival začíná 30. 5. 2013 v Mikulově a potrvá 4 dny - do neděle 2. června 2013. Program je vskutku různorodý. Čeká vás autorská prohlídka vinařské expozice „Vinařství napříč stoletími“, ochutnávky vín v netradičních kombinacích, například snoubení vín se sýry s marmeládou, čokolády a červeného vína, prezentace doutníků a samozřejmě nebude chybět ani cimbálová muzika.

Kompletní program ke stažení zde.

Těšit se můžete na 6 zapojených mikulovksých hotelů a jejich šéfkuchaře, například Hotel Eliška*** a šéfkuchař Miroslav Husák, Hotel Maroli*** v čele s šéfkuchařem Martinem Svatkem nebo Hotel Marcinčák*** a šéfkuchař Jan Horký. Menu bude kompletní - včetně předkrmu i dezertu.

Martin Svatek, šéfkuchař Hotelu Marioli***



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 06. 06. 2025
Elimon FRESH festival 2025 míří do Pardubic. Spolu s ním dorazí legendy české gastronomie v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Lidé se m...
Redakce GastroIN - 05. 06. 2025
Jaký byl letošní sedmnáctý ročník Festivalu vín VOC Znojmo, který se uskutečnil 10. května?  Připomeňte si jedinečnou atmosféru, k...
Redakce GastroIN - 04. 06. 2025
O tom, kdo na Slovensku získal legendární čepice – symbol uznávaného francouzského gastronomického průvodce Gault&Millau, je rozho...