
Milovníci kvalitní whisky si dají dostaveníčko v Hulíně. Koná se tam akce, na které si účastníci nejenpochutnají, ale dozvědí se i spoustu zajímavostí a vyzkouší nápoje, ke kterým by se jinak jen taknedostali.Den whisky Hulín napíše letos už svou pátou kapitolu. Bude se konat 18. října od 14 hodin v tamním Klubu Café Bar.
„Den whisky Hulín je pohodový festival, který opět nabídne spoustu otevřených lahví,whisky novinky a oblíbené masterclass,“ lákají k návštěvě pořadatelé. Hosté se mohou například těšit na slavnostní křest nového vydání whisky GOLDCOCK Hullein 1224Four Cask Finish. Zajímavostí je, tato whisky zraje už od roku 2018 v sudech po Bourbonu, Sauternes,Pinot Noir a Port Tawny. A lahvuje se právě v těchto dnech. Dále se mohou návštěvníci zúčastnit zajímavých masterclass, tedy přednášek spojených s řízenou degustací. Tématem budou nové skotské palírny v podání Petra Píštěka.
Další přednáška představí skotskou palírnu Arran. Kryštof Hordina bude hovořit o její třicetileté historie, výrobě, i produkci. Další masterclass se bude týkat whisky pocházející z USA. Povede ji Petr Gavlík a zájemce uvede dotajů americké pálenky. Ukáže její různorodost napříč státy a přinese ochutnávku pěti druhů. Neméně zajímavá lekce se bude týkat staršího plnění skotské whisky metodou Benromach. Představíji Petr Křenek.
Zájemci o classroomy se musí přihlásit předem. Kapacita pro jednu přednášku je 24 osob. Návštěvníci se mohou těšit i na bohatý finger food raut, koktejlový bar a mnozí ocení i doutníkovouzónu. Samozřejmostí už je čepovaný Guinness a tradiční After Party.
Vstupenky na akci jsou už nyní k dostání v předprodeji na webových stránkách Klub café baru.
