Dnes je 5. listopad 2025, svátek má Miriam
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Vedení pivovarů v Plzni se ujal Stanislav Hamara Vytvořit článek
Vedení pivovarů v Plzni se ujal Stanislav Hamara
Redakce GastroIN - 25. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

25. 10. 2012 - PLZEŇ - Manažerem plzeňských pivovarů Prazdroj a Gambrinus se stal Stanislav Hamara (44). V nové pozici zúročí své jedenáctileté zkušenosti z pivovarů společnosti SABMiller a nahradí předchozího manažera Pavla Šemíka, který od srpna působí jako technický ředitel nizozemského pivovaru Royal Grolsch.

Stanislav Hamara působí v pivovarnické skupině SABMiller od roku 2001, kdy se na šest let stal manažerem stáčení piva v Pivovaru Šariš. Poté pracoval na projektu sloučení akciových společností Topvar a Šariš. Po úspěšném dokončení integrace se od ledna 2007 stal manažerem topolčanského pivovaru, o rok později převzal vedení pivovaru ve Velkém Šariši. Působil také v centrále společnosti SABMiller v oblasti rozvoje výroby piva v celoevropském měřítku.

Do Plzně přichází po téměř dvouletém vedení maďarského pivovaru Dreher. „Velmi si vážím toho, že mohu působit právě v Plzni v pivovaru, který změnil tvář světového pivovarnictví a dal světu jedinečný ležák Pilsner Urquell. Díky mému nástupu během oslav 170. výročí zrodu originálního plzeňského ležáku jsem si ještě více uvědomil pocit radosti i odpovědnosti, že budu pracovat s lidmi, kteří se dlouhá léta podílejí na úspěchu plzeňských piv,“ řekl Stanislav Hamara.

Stanislav Hamara je absolventem Technické univerzity v Košicích. Po dokončení studií pracoval osm let v soukromé firmě na výrobu PET lahví a sycených nealkoholických nápojů, kde prošel různými pozicemi až po manažera výroby. Během zaměstnání absolvoval také postgraduální studium na Brunel University West London. Rád sportuje a věnuje se hlavně běhu. S manželkou a dětmi pak tráví volný čas turistikou. Jednou by rád absolvoval maraton, ke kterému je na půl cesty s několika absolvovanými půlmaratony. K jeho dalším zálibám patří lyžování, plavání a samozřejmě dobré pivo.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 31 minutami
Poctivě načepované pivo je vizitkou dobrého hostinského. A právě těm, kteří svému řemeslu rozumějí a snaží se podávat co nejlépe o...
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Největší gastro událost v Česku, Makro Czech Gastro Fest 2026, právě spouští prodej vstupenek. Festival, který již několik let úsp...
Redakce GastroIN - 04. 11. 2025
Na předávání státních vyznamenání prezidentem Petrem Pavlem v úterý 28. října nechyběla vína z Moravy a z Čech. Ve Španělském sále...
Reklama   •   Koupit reklamu