Dnes je 15. květen 2025, svátek má Žofie
Úvod Václav Frič získal titul Nositel tradic české kuchyně Vytvořit článek
Václav Frič získal titul Nositel tradic české kuchyně
Redakce GastroIN - 04. 06. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

V rámci soutěže Kuchař roku, hlavní odborné soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR, byla dne 21.5.2024 již podruhé udělena cena projektu Czech Specials a zároveň čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“.

Druhým nositelem ceny, a tohoto čestného titulu, se stal pan Václav Frič majitel a šéfkuchař restaurace Na Pekárně v Čakovičkách. Pan Frič je jedním z našich nejuznávanějších odborníků na českou kuchyni, své znalosti předává i ve vyhledávaných odborných kurzech. Ve své restauraci sází na regionální produkty a na poctivou přípravu tradičních českých specialit.

Čestný titul „Nositel tradic české kuchyně“ je udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař roku, tzn. jednou za dva roky. O nositeli čestného titulu rozhodují společně zástupci agentury Czech Tourism a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české kuchyně, kdo českou kuchyni nejen vaří a rozvíjí, ale také ten, který ji svojí činností propaguje a podporuje doma nebo v zahraničí.

Popiska foto: Cenu předali: Ing. Lenka Nováková, managerka projektu, za agenturu Czech Tourism a prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, Bc. Miroslav Kubec. Autorem uměleckého artefaktu je kuchař-kovář, pan Pavel Bortník.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 13 hodinami
Nefiltrovaný ležák Broumy zvítězil v kategorii kellerbier na světovém World Beer Cupu – soutěži, která je považována za olympiádu...
Redakce GastroIN - 14. 05. 2025
Provozovatelé hotelů, penzionů či restaurací mají před sebou Roadshow. Je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z ob...
Redakce GastroIN - 13. 05. 2025
Cestovní ruch ve Zlínském kraji má za sebou úspěšné první čtvrtletí roku 2025. Počet návštěvníků i přenocování meziročně vzrostl,...