Dnes je 10. srpen 2025, svátek má Vavřinec
Úvod Aktuality VÍTĚZOVÉ 3. ROČNÍKU MAKRO MISTROVSTVÍ ČR VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012 Vytvořit článek
VÍTĚZOVÉ 3. ROČNÍKU MAKRO MISTROVSTVÍ ČR VE FILETOVÁNÍ ČERSTVÉHO LOSOSA 2012
Redakce GastroIN - 15. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

15. 10. 2012 - Vítězem 3. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se dnes stal Lukáš Paluska, šéfkuchař restaurace Carlsbad Plaza Karlovy Vary a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč.

Lukáš Paluska se soutěže zúčastnil již po třetí a dnes zvítězil v čase 5 minut 20 sekund a získal 89 bodů. Druhý a třetí nejlepší byli Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů).

Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2012 konalo.

U 26 účastníků mistrovství se hodnotila kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.

 



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 08. 08. 2025
Celkem 666 vzorků od 66 vinařů se přihlásilo do letošního 22. ročníku prestižní vinařské soutěže o titul Vinař roku České republik...
Redakce GastroIN - 07. 08. 2025
Jubilejní 30. ročník legendárního festivalu Keltská noc proběhne od čtvrtka 7. do neděle 10. srpna 2025 opět v Krkonoších, ovšem n...
Redakce GastroIN - 06. 08. 2025
Už 20. ročník hudebního festivalu Hrady CZ zavítá v pátek a sobotu na hrad Veveří u Brna. Návštěvníci se mohou těšit na program pl...
Reklama   •   Koupit reklamu