Dnes je 3. září 2025, svátek má Bronislav
Úvod Aktuality Sto nejlepších restaurací pro rok 2025 Vytvořit článek
Sto nejlepších restaurací pro rok 2025
Redakce GastroIN - 11. 02. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Už pojedenácté vychází ročenka Nejlepší restaurace, která představuje sto gastronomicky nejzajímavějších a nejlahodnějších restaurací hodnocených inspektory zlatými lvy.

Cílem českého nakladatelství TopLife Czech, které za vydáváním publikace stojí od roku 2014, je nabídnout objektivní a nezávislé hodnocení kvality služeb v restauracích po celé České republice. Navázalo tak na úspěch své první ročenky Nejlepší pražské restaurace z roku 2013. Od té doby zdobí špičkové restaurace pečeť kvality Zlatý lev.

Tým vyškolených inspektorů anonymně hodnotí kvalitu podávaných pokrmů, jejich vzhled, chuť, vůni, použité suroviny a originalitu, profesionalitu obsluhy, prostředí restaurace, kvalitu nápojového skla a jídelního servisu i promyšlenost vinného lístku a přítomnost znalého someliéra. Inspektoři navštíví každou restauraci v průběhu roku alespoň třikrát a konzumaci sami platí, aby zůstali neodhaleni.

Jeden Zlatý lev reprezentuje restaurace se stabilní kvalitou a celkovým zážitkem, který hosta uspokojí. Dva Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku z návštěvy restaurace. Tři Zlatí lvi garantují setkání s vrcholnou podobou umění šéfkuchaře, profesionality personálu, vkusného interiéru a hřejivé atmosféry restaurace. V ročence Nejlepší restaurace 2025 letos dominují podniky se dvěma Zlatými lvy (44). Jednoho Zlatého lva získalo 20 restaurací a nejvyšší ocenění tři Zlaté lvy dostalo 21 restaurací. K návštěvě vybízí i ocenění TIP, které inspektoři udělili 15 místům. „Vzhledem k relativně dlouhé historii a vývoji v nabídce kvalitní a zážitkové gastronomie se mezi oceněnými restauracemi každoročně objevují nové, a některé naopak mizejí. Existuje však stabilní základ, který ukazuje, že kvalitu lze dlouhodobě udržet a laťku nabízených služeb stále zvyšovat,“ říká Václav Budinský, autor projektu, spisovatel, publicista a milovník vytříbené gastronomie.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 02. 09. 2025
Hradní ulice ve Znojmě se opět proměnila v galerii pod širým nebem. Po loňském roce, kdy se výstava konala pouze v omezeném rozsah...
Redakce GastroIN - 02. 09. 2025
Průměrná česká čtyřčlenná rodina vyprodukuje 1,2 tuny odpadu ročně – převážnou část tvoří potravinové obaly. Zamezit nadprodukci p...
Redakce GastroIN - 01. 09. 2025
Společnost A.W. spol. s r.o., výrobce Olomouckých tvarůžků, zahájila strategický projekt zaměřený na optimalizaci výrobních proces...
Reklama   •   Koupit reklamu