Dnes je 26. říjen 2025, svátek má Erik
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Sortiment okurek a kysaného zelí v MAKRO Cash & Carry prošel kontrolou a je v pořádku Vytvořit článek
Sortiment okurek a kysaného zelí v MAKRO Cash & Carry prošel kontrolou a je v pořádku
Redakce GastroIN - 17. 04. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

17. 4. 2012 - PRAHA - MAKRO Cash & Carry ČR stáhlo ke dni 11. 4. 2012 z prodeje všechny výrobky výrobce Produkcyjno – Handlowe „JARYS“ Jan Micyk, na území České republiky.

Stahování bylo zahájeno na základě upozornění Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která při kontrole objevila kyselinu mravenčí v jedné šarži výrobku OKURKY KVAŠENÉ, sáček 650 G, s datem minimální trvanlivosti do 28. 5. 2012 a v jedné šarži výrobku ZELÍ KYSANÉ BÍLÉ Folie 1 kg, s datem minimální trvanlivosti do 30. 4. 2012.

Kyselina mravenčí vzniká v potravinách přirozeně jako vedlejší produkt mléčného kvašení. V literatuře se nikde neuvádí, jaké množství kyseliny mravenčí může při procesu mléčného kvašení vzniknout. Výrobce naprosto vyloučil přidávání kyseliny mravenčí při výrobě. Tvrzení, že se kyselina mravenčí používá jako přísada do krmiv, je zavádějící.

Zákazníci, kteří si závadné šarže mohli zakoupit, byli informováni dopisem a prostřednictvím SMS ještě před zveřejněním této informace v médiích. Za zakoupené výrobky vyplácí MAKRO Cash & Carry peníze zpět, a to i za šarže výrobků, v nichž se kyselina mravenčí neprokázala. Okamžitě byly provedeny další testy napříč celým sortimentem kysaného zelí a okurek, které jsou v prodeji ve velkoobchodu MAKRO Cash & Carry, a kyselina mravenčí v nich detekována nebyla.

MAKRO Cash & Carry vždy klade maximálně možný důraz na bezpečnost a kvalitu potravin a považuje je za jednu z priorit svého podnikání. Pravidelné kontroly kvality provádí nezávislé laboratoře i interní oddělení kvality, aby byly včas zjištěny možné nedostatky a zajištěna maximální kvalita výrobků.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Rodinný pivovar Bernard byl uveden do Diamantové Síně slávy českého byznysu. Ocenění převzal spolumajitel pivovaru Stanislav Berna...
Redakce GastroIN - 25. 10. 2025
Mezinárodní den těstovin připadá každoročně na 25. října a slaví se už od roku 1998. Jeho cílem je připomenout jedno z nejoblíbeně...
Redakce GastroIN - 24. 10. 2025
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střeše hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague nabízí celkem 32 míst ve stylových vyhřívaných...
Reklama   •   Koupit reklamu