Dnes je 3. říjen 2025, svátek má Bohumil
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Rekordní zajíc v Uherském Hradišti Vytvořit článek
Rekordní zajíc v Uherském Hradišti
Redakce GastroIN - 26. 04. 2011    0 Líbil se vám tento článek?
26. 4. 2011 UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Více než 13 000 lidí se v neděli zúčastnilo druhého ročníku Velikonočního putování Vinohradskou ulicí v Uherském Hradišti. Akce, která vznikla za výrazné podpory Nadace Děti-kultura-sport, měla nakonec rekordní průběh, o který se postaral obří velikonoční zajíček, který se svými parametry dostal až do České databanky rekordů a kuriozit. „Zajíc vážící přesně 169,9 kilogramu s délkou 177, šířkou 78 a výškou 104 centimetrů je skutečně novým českým rekordem. Velikonočních rekordů již existuje mnoho. Většinou se jedná o kraslice nebo například pomlázky. Sladkého obřího zajíce se však zatím nikdo upéct nepokusil,“ řekl Michal Jurečka, komisař agentury Dobrý den Pelhřimov. Celkem 5 cukrářek z Olomoucka na výrobě rekordního zajíce pracovalo celkem 126 hodin. Spotřebovaly 770 vajec, téměř 73 kilogramů piškotu, 20 kilogramů marmelády a v neposlední řadě 53 kilogramů krému.“Byla to velmi náročná práce, bojovaly jsme především s velkým teplem, proto jsme musely pracovat co nejrychleji. Také převoz hotového díla byl velmi náročný. Teprve až byl zajíc v pořádku vystaven ve Vinohradské ulici, pořádně jsme si oddychly,“ prozradila jedna z cukrářek, Kateřina Daňková. Kromě rekordního zápisu byly velikonoční oslavy ve Vinohradské ulici svědkem soutěžní výstavy velikonočních beránků, které pekly hospodyňky ze Slovácka. Nejvíce se líbil bílý beránek, kterého upekla paní Markéta Němcová z Kunovic. Ta převzala z rukou tiskové mluvčí holdingu SYNOT Magdy Pekařové poukaz na zájezd do Říma v hodnotě 25 tis. Kč. „Na zájezd pojedu s dcerou, s pečením beránka mi pomohla, výhra nás moc potěšila“, podělila se o své dojmy šťastná výherkyně. Foto: Mgr. Magda Pekařová, tisková mluvčí holdingu SYNOT


TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 1 minutou
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Reklama   •   Koupit reklamu