Dnes je 8. listopad 2025, svátek má Bohumír
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Recepty / Hlavní jídla Recept: Vepřová panenka s malinovým přelivem Vytvořit článek
Recept: Vepřová panenka s malinovým přelivem
Redakce GastroIN - 03. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

· 500 g vepřové panenky

· 300 g čerstvých malin

· 1 lžička másla

· 1 lžička šťávy z citronu

· 1-2 lžíce malinového džemu

· slunečnicový olej

· sůl a pepř

 

 

Maliny propláchněte a nechte řádně okapat. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte maliny, džem, trochu vody a citronovou šťávu. Vše přiveďte k varu a nechte probublávat zhruba 10 minut. Omáčku můžete servírovat teplou, ale i vystydlou na pokojovou teplotu. Mezitím si připravte panenku. Maso vcelku očistěte, nasolte, opepřete a po povrchu potřete trochou oleje. Uložte jej do pekáčku a vložte do vyhřáté trouby na 220 stupňů zhruba na 30 minut. Po upečení jej vyndejte a nechte ještě 5 minut odpočinout. Před podáváním jej rozkrájejte na plátky (uvnitř by mělo být lehce růžové) a přelijte malinovým přelivem. Můžete podávat třeba s rukolovým salátem či opečenými brambory.



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Zlínské náměstí Míru se v sobotu 15. listopadu 2025 promění v místo plné vůní, chutí a sváteční atmosféry. Tradiční Svatomartinské...
Redakce GastroIN - před 18 hodinami
Slivotéka, slivovicová nebo prostě jen pálenková stezka. V turisticky významném areálu Skanzen Modrá v srdci Slovácka je nově rozš...
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
V sobotu 8. listopadu se uskuteční podzimní kolo Sbírky potravin, do které se i letos tradičně zapojí společnost BILLA Česká repub...
Reklama   •   Koupit reklamu