Dnes je 20. duben 2024, svátek má Marcela
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Recepty / Hlavní jídla Recept: Pečený květák Vytvořit článek
Recept: Pečený květák
Redakce GastroIN - 22. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 3
Obtížnost: 1

Ingredience:

1 květák
2 lžíce dijonské hořčice
150 ml bílého jogurtu
1 lžička sušeného česneku
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

Květák nechte krátce povařit.
Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete.
Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova. 

 

Zdroj: Klasa

 

1



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 16 hodinami
Redakce časopisu Gastro&Hotel již po osmé vyhlašuje výsledky ankety Zlatý kuchař. Ceny převzali vítězové v sedmi kategoriích – Zla...
Redakce GastroIN - 19. 04. 2024
Starobrno, brněnské pivo s dlouholetou tradicí, letos mění design svých produktů. Portfolio dostane jednotnou podobu i modernější...
Redakce GastroIN - 18. 04. 2024
Ve středu 1. května se na nádvoří Louckého kláštera ve Znojmě představí žesťová tělesa v programu tradičního Festivalu dechových h...
Reklama   •   Koupit reklamu