Dnes je 2. květen 2025, svátek má Zikmund
Úvod Recepty / Hlavní jídla Recept: Grilované kuřecí placičky se zeleninou Vytvořit článek
Recept: Grilované kuřecí placičky se zeleninou
Redakce GastroIN - 04. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Příprava: 30 minut

Počet porcí: 4

 

Ingredience:

500 g kuřecího steaku bez kůže mletého 

1 cibuli

3 stroužky česneku

Petrželka

Sůl

Pepř

Červená paprika (sladká)

 

Zelenina na grilování:

1 cuketa

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 červená cibule

Žampiony

Cherry rajčata

 

Na dip:

Zakysaná smetana

Sůl

Dijonská hořčice

Bylinky dle chuti (Bazalka, Oregano)

 

Postup:

1/ Připravte si kontaktní gril či grilovací pánev.

2/ Nakrájejte si cibuli, prolisujte stroužky česneku a nasekejte si petrželku.

3/ Poté smíchejte všechny nakrájené ingredience s mletým masem.

4/ Vytvořte ze směsi menší placky a dejte je na chvíli uležet stranou.

5/ Připravte si zeleninu. Očistěte a pokrájejte ji na vetší kousky.

6/ Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete, zakapejte olivovým olejem, osolte a vložte do trouby.

7/ Než se zelenina opeče a změkne, připravte dip. Smíchejte všechny ingredience a uložte připravený dip do lednice.

8/ Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečte připravené placičky z každé strany přibližně 3 minuty.

9/ Servírujte s grilovanou zeleninou a dipem.

 

Zdroj: Drůbežářské závody Klatovy



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Připravit dobrou kávu je umění. Své o tom ví pořadatelé soutěže Barista roku 2025, která míří do Prahy. Návštěvníci se mohou těšit...
Redakce GastroIN - 01. 05. 2025
Ve čtvrtek 8. a v pátek 9. května se mohou milovníci gastronomie vydat na nejchutnější cestu letošního roku. 3. ročník Gastro fest...
Redakce GastroIN - 30. 04. 2025
Do Valtic míří poslední Čokoládový festival jarní sezony.  Od 1. do 4. května čeká návštěvníky areálu vinařství CHÂTEAU VALTICE sp...