Dnes je 18. červen 2025, svátek má Milan
Úvod Recepty / Hlavní jídla Recept: Grilované kuřecí placičky se zeleninou Vytvořit článek
Recept: Grilované kuřecí placičky se zeleninou
Redakce GastroIN - 04. 03. 2023    0 Líbil se vám tento článek?

Příprava: 30 minut

Počet porcí: 4

 

Ingredience:

500 g kuřecího steaku bez kůže mletého 

1 cibuli

3 stroužky česneku

Petrželka

Sůl

Pepř

Červená paprika (sladká)

 

Zelenina na grilování:

1 cuketa

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 červená cibule

Žampiony

Cherry rajčata

 

Na dip:

Zakysaná smetana

Sůl

Dijonská hořčice

Bylinky dle chuti (Bazalka, Oregano)

 

Postup:

1/ Připravte si kontaktní gril či grilovací pánev.

2/ Nakrájejte si cibuli, prolisujte stroužky česneku a nasekejte si petrželku.

3/ Poté smíchejte všechny nakrájené ingredience s mletým masem.

4/ Vytvořte ze směsi menší placky a dejte je na chvíli uležet stranou.

5/ Připravte si zeleninu. Očistěte a pokrájejte ji na vetší kousky.

6/ Plech vyložte pečícím papírem a zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřete, zakapejte olivovým olejem, osolte a vložte do trouby.

7/ Než se zelenina opeče a změkne, připravte dip. Smíchejte všechny ingredience a uložte připravený dip do lednice.

8/ Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečte připravené placičky z každé strany přibližně 3 minuty.

9/ Servírujte s grilovanou zeleninou a dipem.

 

Zdroj: Drůbežářské závody Klatovy



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 7 hodinami
Společnost Kofola ČeskoSlovensko rozšiřuje své zemědělské aktivity a oznamuje vstup do dalšího kávového regionu světového významu....
Redakce GastroIN - 17. 06. 2025
V zámku Vranov nad Dyjí se bude konat ji 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum - Czech International Wine Competition 2025. P...
Redakce GastroIN - 16. 06. 2025
Teplé letní večery jsou tady. Co tak si dát svěží drink, který osvěží a zároveň nezpůsobí těžkou hlavu? Nechte se inspirovat… Nep...