Dnes je 3. říjen 2025, svátek má Bohumil
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Pražský hrad se promění v ráj růžových vín Vytvořit článek
Pražský hrad se promění v ráj růžových vín
Redakce GastroIN - 24. 03. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Milovníci růžových vín si dají 1. května dostaveníčko na Pražském hradě ve Ville Richter a přilehlé Svatováclavské vinici. Proč? Bude se tam konat tradiční akce. Už po patnácté lidé mohou navštívit Svátek růžových vín… a bublinek 2025.

Akce, pořádaná Vinařským fondem, nabídne široký výběr růžových vín z Moravy a Čech a připomene jejich rostoucí oblibu u českých spotřebitelů.

Letos se návštěvníci mohou těšit na širší nabídku šumivých a perlivých vín. K ochutnání bude také nové perlivé víno pod národní značkou „bublinky“. Loni se akce zúčastnilo více než 1 700 návštěvníků.

Na akci budou k dispozici růžová vína z aktuálního ročníku. Degustace doplní nabídka růžových sektů a jemně perlivých vín, jejichž výběr bude letos širší. Návštěvníci si budou moci zakoupit lahve přímo od přítomných vinařů a ochutnat vína z různých vinařských oblastí. „Patnáctý ročník Svátku růžových vín je skvělou příležitostí, jak ukázat rozmanitost růžových vín a letos i bublinek z Moravy a Čech a umožnit návštěvníkům objevit jejich charakteristické chutě,“ říká Zbyněk Vičar, ředitel Vinařského fondu.

Historie a obliba akce

V minulém roce akci navštívilo 1 749 lidí, kteří ochutnali přes 100 vzorků růžových vín od 20 moravských a českých vinařství. Stejný počet vinařů se bude na akci prezentovat i letos. Akce se koná pod širým nebem v atraktivní lokalitě Villy Richter a přilehlé Svatováclavské vinice, což vytváří příjemnou atmosféru a láká jak tuzemské návštěvníky, tak zahraniční turisty.

Doprovodný program a gastronomická nabídka

Kromě degustace růžových vín je pro návštěvníky připraven i doprovodný program, který zahrnuje hudební vystoupení a možnost zakoupení občerstvení. „Nabídka jídel je pečlivě sestavena tak, aby ladila s charakterem růžových vín, čímž umocňuje celkový gastronomický zážitek,“ doplňuje Zbyněk Vičar.

 



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 8 hodinami
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - před 16 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Reklama   •   Koupit reklamu