Dnes je 2. červenec 2025, svátek má Patricie
Úvod Aktuality Pivovary ze skupiny Pivovary CZ Group slaví medailové úspěchy Vytvořit článek
Pivovary ze skupiny Pivovary CZ Group slaví medailové úspěchy
Redakce GastroIN - 02. 10. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Pivovary Zubr a Litovel ze skupiny Pivovary CZ Group opět potvrdily kvalitu svých piv, když uspěly na degustační soutěži České pivo, kterou každoročně organizuje Český svaz pivovarů a sladoven.

Vyhlášení odborné soutěže o nejlepší česká piva probíhá v rámci Svatováclavské slavnosti na počest sv. Václava, patrona všech pivovarníků. Nezávislá porota piva hodnotí v několika kategoriích. První místo získalo pivo Zubr Gold v kategorii výčepních piv, bronz si odváží nealkoholické pivo Litovel Řezaný citron. Ocenění si na pódiu převzali sládci pivovarů. Za Litovel Petr Kostelecký, který slaví letos ve funkci sládka 30 let, a za Zubr nový sládek Vojtěch Grecman.

Pivovary si zakládají na klasických výrobních postupech a tradičních technologiích, kdy pivo kvasí na otevřené spilce a dlouho leží v ležáckém sklepě, aby získalo svoji jedinečnou chuť, plnost a dobrou pitelnost. „Za oceněními našich piv stojí také vybrané místní suroviny a pečlivý přístup. Máme velkou radost z toho, že se naše piva těší oblibě u konzumentů i odborníků a dlouhodobě slaví úspěchy na prestižních soutěžích v Česku i ve světě,“ komentuje úspěch Nataša Rousková, která po předání „sládkovského žezla“ Vojtěchu Grecmanovi nově působí jako vrchní sládek všech pivovarů skupiny Pivovary CZ Group.

Úspěch večera podtrhlo uvedení pedagoga a emeritního sládka pivovaru Litovel Miroslava Koutka do Síně slávy českého pivovarnictví. Jeho jméno je celoživotně spojeno s pivovarem, kde byl Miroslav Koutek úspěšným sládkem dlouhých třináct let. Svými aktivitami upevňuje prestiž českého pivovarnictví, věnuje se vzdělávání mladých budoucích pivovarníků, nebo rozšiřuje povědomí o historii pivovarnictví, a to nejen u studentů, ale i u široké veřejnosti. Mimo jiné stál i u zrodu piva Litovel Moravan.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 19 hodinami
Okolo 230 000 zaměstnanců v české gastronomii a cestovním ruchu hraje důležitou roli v každodenním chodu hotelů, restaurací, penzi...
Redakce GastroIN - 30. 06. 2025
18. ročník festivalu Slovácké léto přichází. Přináší s sebou pořádnou porci muzika. V Uherském Hradišti nadchne návštěvníky ve dne...
Redakce GastroIN - 26. 06. 2025
Vana na chlazení pivních sklenic, která se díky nově instalované elektronice umí sama napustit či vypustit, kontroluje teplotu a p...