Dnes je 15. květen 2025, svátek má Žofie
Úvod Aktuality Pivovar Gambrinus přivítal jubilejního desetitisícího účastníka programu ŠtamGast Vytvořit článek
Pivovar Gambrinus přivítal jubilejního desetitisícího účastníka programu ŠtamGast
Redakce GastroIN - 07. 12. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

7. 12. 2012 - Plzeňský pivovar Gambrinus již více než tři roky hostí příznivce piva z celé republiky. Program nazvaný ŠtamGast seznamuje pivaře pod vedením sládka s pivovarem a jeho historií, ale také s technologií výroby piva Gambrinus. V tomto týdnu přivítal ŠtamGast jubilejního desetitisícího návštěvníka, kterým se stal Miroslav Larva z Alžbětína u Železné Rudy.

Desetitisící účastník programu ŠtamGast přijel do pivovaru Gambrinus společně s dalšími pěti štamgasty a zástupci své restaurace, aby pronikli do všech tajů tradičního českého piva a jeho výroby. „Do pivovaru jsem se těšil, jelikož jsem zde byl již před více než čtyřiceti lety. Zajímalo mě, co je zde nového. Navíc na české pivo a zdejší desítku nedám dopustit,“ řekl Miroslav Larva. Jak se ukázalo, pan Larva totiž není pouze milovníkem piva, ale profesionálem z oboru, jelikož provozuje hotel U Larvů na samé hranici nejen Plzeňského kraje, ale i celé republiky.
 
Pro devětapadesátiletého Miroslava Larvu je jeho práce zároveň koníčkem. Hotel s restaurací vybudoval od samých základů a provozuje je již devatenáct let. „Tradiční česká pivní kultura je o štamgastech, atmosféře a pochopitelně o dobrém pivu. To si u nás pochvalují,“ dodal.
 
Právě pro nejvěrnější hostinské a jejich štamgasty z celé republiky funguje již více než tři roky speciální program Gambrinus ŠtamGast. V rámci něho jsou milovníci piva zváni do pivovaru, kde je sládci seznamují s procesem výroby piva Gambrinus, představují jim pivovar a mají i možnost ochutnat pivo přímo z tanků. Zároveň si mohou vyzkoušet načepovat vlastní pivo, či vyzpovídat sládky.

„ŠtamGasti našich hospůdek jsou ti nejvěrnější fanoušci naší značky, proto se s nimi vždy rádi setkáváme a zajímáme se o jejich názory. Zábavné odpoledne přímo v pivovaru je pro ně tou nejlepší příležitostí, jak poznat celý proces vaření piva Gambrinus od výběru českých surovin přes původní varní postupy až po správné čepování. Všichni účastníci tak mohou doslova na vlastní kůži poznat, co stojí za skvělou chutí našeho piva,“ hodnotí program ŠtamGast Vojtěch Homolka, obchodní sládek pivovaru Gambrinus.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Provozovatelé hotelů, penzionů či restaurací mají před sebou Roadshow. Je skvělou příležitostí pro načerpání nových informací z ob...
Redakce GastroIN - 13. 05. 2025
Cestovní ruch ve Zlínském kraji má za sebou úspěšné první čtvrtletí roku 2025. Počet návštěvníků i přenocování meziročně vzrostl,...
Redakce GastroIN - 12. 05. 2025
Na soutěži Bacchus Madrid 2025, která je jednou z nejprestižnějších na světě, získali tuzemští vinaři 8 velkých zlatých, 33 zlatýc...