Josef Příhoda, čerstvý absolvent oboru Kuchař z Hotelové školy Ostrava, dosáhl mimořádného úspěchu v celostátním klání nejlepších absolventů středního odborného vzdělávání.
V prestižní kategorii Samostatná odborná práce obsadil druhé místo v republice. Porota ocenila zejména originalitu, odbornou úroveň a praktickou využitelnost Josefovy práce, která reflektovala moderní trendy v gastronomii.
„Josef patří mezi studenty, kteří dokážou spojit poctivé řemeslo s kreativním přístupem. Jeho úspěch je skvělou vizitkou nejen jeho samotného, ale i celého týmu učitelů,“ uvedla mluvčí školy Markéta Hourová.
Hotelová škola Ostrava, příspěvková organizace, patří mezi školy v regionu poskytující odborné vzdělávání v oblasti gastronomie a služeb. Kromě oborů kuchař, číšník a cukrář nabízí také studium oboru služby cestovního ruchu a čtyřletého maturitního oboru Hotelový a restaurační provoz.
Slavnostní předávání ocenění, které každoročně pořádá Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Centrem pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT), proběhlo v sobotu 8. listopadu 2025 v reprezentativních prostorách Kaiserštejnského paláce na Malostranském náměstí v Praze.





