Dnes je 25. říjen 2025, svátek má Beáta
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Oslavy sklizně na Vinici sv. Kláry oživí botanickou zahradu Vytvořit článek
Oslavy sklizně na Vinici sv. Kláry oživí botanickou zahradu
Redakce GastroIN - 04. 09. 2025    0 Líbil se vám tento článek?

Burčák, bohatý program a dobré jídlo čeká na návštěvníky Botanické zahrady v Praze. Už za necelé dva týdny se tam koná tradiční vinobraní.

Na Vinici sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. m. Prahy, se o víkendu 13. a 14. září uskuteční tradiční vinobraní. Ta se tu konají už od roku 2004. Při této příležitosti se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína, cuvée i sekty, a k ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů.

Atmosféru oslav sklizně doladí bohatý hudební program. Hlavními hvězdami budou zpěvačka Tonya Graves se skupinou The Stylists a zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová, doplní je jazzové a funkové melodie. Nebude chybět ani dobré jídlo, zajímavé workshopy a program pro děti. Zájemci se mohou během komentovaných prohlídek blíže seznámit s místním vinohradem. O tomto vinařském víkendu také bude v rámci Dnů evropského dědictví mimořádně otevřena.

Víno, hudba, dobré jídlo a zábava pro malé i velké

Při vinařských oslavách nemůže chybět dobré jídlo a pestrý hudební program. Se sklenkou v ruce se příchozí budou moci zaposlouchat do rytmu funku či jazzu, zazpívat si a zavzpomínat na hity Zuzany Navarové. Hlavními hvězdami letošního ročníku vinobraní budou zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová, která vystoupí v sobotu, a v neděli pak zpěvačka Tonya Graves se skupinou The Stylists.

Připravena je řada workshopů a dílen: malí i velcí budou mít příležitost podívat se na vinnou révu pěkně zblízka prostřednictvím laboratoře botanické zahrady, vyzkoušet si lisování vína nebo si vyrobit podzimní věnec a pustit se do malování pískem.

Děti zabaví dřevěné atrakce, trampolína či lezecká stěna. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a kávy. V nabídce budou grilovaná masa, hamburgery, langoše, trdelníky, sýrové speciality, čerstvé palačinky, belgické hranolky, dezerty a mnoho dalšího. V rámci Dnů evropského dědictví navíc bude otevřena kaple sv. Kláry. Celkovou atmosféru doladí mediální partner vinobraní – Rádio Blaník.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 14 hodinami
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague na střeše hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague nabízí celkem 32 míst ve stylových vyhřívaných...
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Lidé si z dovolené vozí zážitky. Kuchaři k nim navíc často přiberou i inspirace pro své vaření. Nadchlo vás letos nějaké jídlo na...
Redakce GastroIN - před 21 hodinami
Sezónní očistné kúry se staly populárními rituály, jimiž své tělo i mysl připravujeme na další roční období. Místo kontroverzních...
Reklama   •   Koupit reklamu