Dnes je 29. červen 2025, svátek má Petr a Pavel
Úvod Aktuality Oheň a pečení: Na co využijete flambovací pistole a jak je použít Vytvořit článek
Oheň a pečení: Na co využijete flambovací pistole a jak je použít
Redakce GastroIN - 23. 02. 2018    0 Líbil se vám tento článek?

26. 2. 2018 - Vyvolává ve vás pomyšlení na použití flambovací pistole obavy? Vůbec nemusí.

S flambovací pistolí se totiž pracuje snadno, manipulace s ní je bezpečná a hlavně vám usnadní práci. Víte, při tvorbě kterých dezertů ji využít a jak flambovací pistoli vybrat? Poradíme vám.


 

Jednoduchá obsluha a dokonalý výsledek

Ať už potřebujete připravit flambované ovoce nebo karamelizovaný cukr, flambovací pistole vám bude při ruce. Snadno s ní vytvoříte i takovou sněhovou čepici na koláči nebo dokonalou krustu, která zdobí oblíbený dezert crème brûlée.

Připravujete sladké polevy a chcete jim přidat ještě o něco lepší vzhled? Flambovací pistole vám bude skvělým společníkem. Stačí pár vteřin a z obyčejného cupcaku vytvoříte neodolatelný dezert, na který bude radost se podívat.

 

Klasický plyn a regulovatelný plamen

Flambovací pistole má silný a efektivní hořák, se kterým je příprava flambovaných specialit hračka. Na pistoli je malé kolečko, pomocí kterého snadno regulujete délku plamene i intenzitu žáru. Flambovací pistole se plní běžným plynem do zapalovačů.

 

Použití je bezpečné při dodržení zásad

Práce s flambovací pistolí se nemusíte bát, její použití je intuitivní a zvládne ho každý. Před prvním použitím si ale přečtěte návod k obsluze a přístroj vždy udržujte z dosahu dětí. Nikdy se také nedotýkejte trysky – po použití je horká a mohli byste se popálit. Po každé, když s flambovací pistolí přestanete pracovat, se také ujistěte, že je plamen zcela zhasnutý. Flambovací pistoli nepoužívejte déle než hodinu.

Nebojte se flambovací pistoli použít a zkuste s její pomocí přivést své dezerty k dokonalosti ještě dnes. Uvidíte, že z klasických sladkostí rázem vzniknou prvotřídní kousky, na které všichni budou pět jenom samou chválu.

 

Zdroj: vseopeceni.cz

Ilustrační foto: Pixabay




TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 26. 06. 2025
Vana na chlazení pivních sklenic, která se díky nově instalované elektronice umí sama napustit či vypustit, kontroluje teplotu a p...
Redakce GastroIN - 25. 06. 2025
Zájem o česká a moravská vína projevilo téměř 200 japonských odborníků z řad someliérů, obchodníků, novinářů i dovozců. Stalo se t...
Redakce GastroIN - 24. 06. 2025
Je v Německu levněji než u nás? Na sklonku května proběhla českými médii zpráva o velkém zlevňování v německých řetězcích. Vše zač...