Dnes je 4. říjen 2025, svátek má František
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Na stadionu se nesmí prodávat červené maso. Šéf klubu je totiž vegan Vytvořit článek
Na stadionu se nesmí prodávat červené maso. Šéf klubu je totiž vegan
Redakce GastroIN - 26. 10. 2012    0 Líbil se vám tento článek?

26. 10. 2012 - Ekologické myšlení některých jedinců může občas zacházet do extrémů. Zvlášť tehdy, když mohou díky své pozici diktovat ostatním, co je dobré, a co ne. To je případ šéfa anglického fotbalového klubu Forrest Green Rovers Dalea Vinceho.

Ředitel oddílu, který hraje pátou nejvyšší anglickou soutěž, je zarputilý enviromentalista. Proto před několika měsíci zakázal na stadionu, kam se vejde 5 200 diváků, prodej veškerého červeného masa. Fanoušci si nekoupí hamburgery, klobásy, párky ani další pochutiny z vepřového, hovězího či skopového.

Dále Vince je totiž vegan a tak už dříve zakázal pojídání červeného masa také svým hráčům a zaměstnancům klubu. A protože s jídlem roste i vegetariánova chuť, zákaz rozšířil. „Když není červené maso dost dobré, aby ho jedli naši hráči, pak není dobré ani pro zaměstnance a fanoušky,“ vysvětlil svůj krok Vince, jenž je také majitelem společnosti Ecotricity, která vyrábí „zelenou“ elektřinu.

Zákaz se zatím týká pouze prodeje červeného masa. Pokud si diváci přinesou na stadion svůj šunkový sendvič, ostraha u vstupu na stadion jim ho milostivě ponechá. Ve stáncích na stadionu The New Lawn si tak fanoušci koupí jen vegetariánská jídla, případně pokrmy z drůbežího masa nebo ryb.

Co by asi na něco podobného říkal český divák, pro něhož bez klobásy a piva není fotbal fotbalem? Možná by panu řediteli omlátil o hlavu některý ze 180 solárních panelů, které nechal Vince instalovat na stadion, aby byl přívětivější k životnímu prostředí…

Zdroj: SportRevue.cz

Text: Drahoslav Kvasnička, Foto: Profimedia.cz



Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - před 12 hodinami
Kuchařská soutěž BernardChef vstupuje do čtvrtého ročníku. Opět otevírá dveře všem, kdo milují kuchařinu a chtějí své řemeslo děla...
Redakce GastroIN - před 20 hodinami
Po dvou letech čekání se milovníci slivovice znovu dočkají! Slovácké muzeum v Uherském Hradišti a Společnost přátel slivovice Česk...
Redakce GastroIN - 02. 10. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Zlínského kraje převzali lokální vítězní výrobci od ministra zemědělství Marka Výborného, ř...
Reklama   •   Koupit reklamu