Dnes je 16. červen 2024, svátek má Zbyněk
Reklama   •   Koupit reklamu
Úvod Aktuality Moderátoři Zlín Film Festivalu 2024 prozradili své oblíbené festivalové pochoutky Vytvořit článek
Moderátoři Zlín Film Festivalu 2024 prozradili své oblíbené festivalové pochoutky
Redakce GastroIN - 16. 05. 2024    0 Líbil se vám tento článek?

Na otázku o oblíbených pokrmech a nápojích, které si na Zlín Film Festivalu 2024 nenechají ujít, odpověděli moderátoři Jan Čenský a nováček Šimon Bilina. Zatímco Čenský si nemůže odpustit slivovici a frgály, Bilina dává přednost valašské kyselici a slivovici, přičemž se soustředí na vegetariánskou stravu.

ZEPTALI JSME SE MODERÁTORŮ: MÁTE NĚJAKÝ OBLÍBENÝ POKRM NEBO DRINK, KTERÉ SI NA FESTIVALU VE ZLÍNĚ NIKDY NEODPUSTÍTE? MÁ MODERÁTOR „V TERÉNU“ NĚJAKÝ SPECIÁLNÍ JÍDELNÍČEK?

JAN ČENSKÝ

Neodpustím si nikdy slivovici a frgály, nejraději mám tvarohový a hruškový. Ale chutnají mi vlastně všechny. Vždy odjíždím ze Zlína se zásobou obojího, která mi vydrží, no, skoro celé prázdniny. Pamatuju si na jeden ročník festivalu, kdy jsem na jedné akci ve Vizovicích měl připíjet, tak jsem do sebe toho panáka kopl a nemohl jsem asi pět minut mluvit, a tak mi bylo řečeno, že jestli chci jezdit moderovat zlínský festival, tak se musím naučit pít. O speciální jídelníček se mi stará paní kuchařka v Hotelu Zlín, kde je legendární Buldok, teda teď už Legenda, kde mi vždy dělají výborný grilovaný hermelín na listovém salátu s brusinkami, na to se vždycky těším, no a tataráček.

ŠIMON BÍLINA

(poprvé moderuje festival)

Valašská kyselica a slivovica, totálně a jedině… Můžu být sebevětší abstinent, toto nelze odmítnout. Přímo od domorodců. “Slivovice je Valašský bitcoin!” jak trefně poznamenal Kuba Verbich. Ale primárně se budu soustředit na vegetariánskou stravu plnou barev, dovolí-li to situace.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 14. 06. 2024
Mnozí studenti a studentky středních a vysokých škol si potřebují přes léto přivydělat. Hledání té správné brigády si však není tř...
Redakce GastroIN - 13. 06. 2024
Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsl...
Redakce GastroIN - 12. 06. 2024
Znojemské historické vinobraní čeká v letošním roce jubilejní 40. ročník, kdy opět připomene návštěvu krále Jana Lucemburského. Mu...