Největší gastro událost v Česku, Makro Czech Gastro Fest 2026, právě spouští prodej vstupenek. Festival, který již několik let úspěšně propojuje profesionální gastronomii s veřejností, se uskuteční 10. a 11. dubna 2026 v pražském O2 universu. Jeho čtvrtý ročník přinese ještě bohatší program, nové tematické zóny, soutěže a inspirativní osobnosti ze světa gastronomie.
Festival letos výrazně rozšiřuje své prostory i nabídku. Na ploše přes 13 tisíc m2 zahrnující jak vnitřní, tak nově i venkovní prostory bude 20 tematických zón, návštěvníci se mohou těšit na více než 200 profesionálních spíkrů, novou soutěž pro studenty středních odborných škol Makro Gastro Cup a tisícovky degustačních porcí. Hlavními ambasadory festivalu budou opět Zdeněk Pohlreich a Karel „Kovy“ Kovář. Nově se k nim připojí známý herec a propagátor regionální gastronomie Lukáš Hejlík.
Program je rozdělený do dvou dnů. Pátek je určený především odborné veřejnosti – kuchařům, barmanům, someliérům, hoteliérům a dalším profesionálům z gastro oboru. Návštěvníci se mohou těšit na inspiraci, vzdělávání a networking. V sobotu se pak brány O2 universa otevřou široké veřejnosti. Na programu jsou cooking show i ochutnávky delikates od předních českých, slovenských i zahraničních osobností.
„Festival je oslavou všech, kteří mají gastro v krvi – od šéfkuchařů po milovníky dobrého jídla. A v roce 2026 chceme posunout laťku ještě výš a nabídnout zážitky, které budou rezonovat dlouho po skončení akce. Věřím, že se nám opět podaří vyprodat celé O2 universum,“ zve Jiří Nehasil, prezident festivalu a generální ředitel makro ČR.
Všichni, kdo máte gastro v krvi, utíkejte pro vstupenky.
Ty jsou již k dispozici prostřednictvím Ticketmaster a Ticketportal. V ceně vstupenky 
je zahrnuta široká nabídka degustačních porcí ve všech sekcích festivalu.
Ceny vstupenek:
Dospělý: 699 Kč na den.
Zlevněné vstupné pro studenty a seniory: 299 Kč.
Dítě do 12 let: 1 Kč.
Dvoudenní vstupenka: 999 Kč.
Více informací o vstupenkách najdete na www.makroczechgastrofest.cz
                            
                        
                    
        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        




