Dnes je 15. srpen 2025, svátek má Hana
Úvod Aktuality Letní inspirace z Olomouce potěší všechny smysly Vytvořit článek
Letní inspirace z Olomouce potěší všechny smysly
Redakce GastroIN - před 18 hodinami    0 Líbil se vám tento článek?

Přemýšlíte, co si v létě připravit k jídlu? Hledáte recepty, které jsou rychlé, lehké a výživné? Přesně to splňují jídla s Olomouckými tvarůžky. Navíc jsou bezlepkové, bez chemických přísad a perfektně zapadají do moderního stravování.

I. Pečené avokádo s vajíčkem a tvarůžky

Suroviny: 1 vyzrálé avokádo, 2 vejce, 60 g Olomouckých tvarůžků (druh Věnečky), 2 lžíce polosušených rajčat

Postup: Avokádo rozkrojte a vyjměte pecku. Lžící lehce rozšiřte důlek. Vlijte do něj jedno vejce, přidejte rajčata, posypte nadrobno nakrájenými tvarůžky a pečte 15 minut při 200 °C.

II. Salát z červené řepy s tvarůžky a rukolou

Suroviny: 300 g vařené červené řepy, 125 g Olomouckých tvarůžků (druh Kousky), 150 g rukoly, ½ salátové okurky, 1 lžička koriandrových semínek

Dresink: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, 1 malá šalotka, sůl, pepř

Postup: Řepu nakrájejte, přidejte dresink z oleje, medu, octa a šalotky. Vmíchejte plátky okurky, rukolu a tvarůžky. Na závěr posypte koriandrem. Hotovo za pár minut a s plnou chutí.

Máte ideální oběd do horkého dne. Svěží, jednoduchý a výživný.



TAG
Líbil se vám tento článek?

Komentáře
Přidejte váš názor

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Přihlásit se

Výběr článků
Redakce GastroIN - 13. 08. 2025
V rámci celostátní soutěže Nejlepší biopotravina roku byl začátkem srpna v Národním vinařském centrum ve Valticích vyhlášený 24. r...
Redakce GastroIN - 12. 08. 2025
Titul za nejlepší víno Slovácké vinařské podoblasti získal Dornfelder 2023, jakostní víno odrůdové z vinařství Vinné sklepy u Jeňo...
Redakce GastroIN - 11. 08. 2025
Druhé čtvrtletí roku 2025 potvrdilo, že Zlínský kraj je pro turisty stále atraktivnější. Ve srovnání se stejným obdobím loňského r...
Reklama   •   Koupit reklamu